Forside Bankkunde Information og råd... Frivillig gældsråd...

Frivillig gældsrådgivning

Udsatte borgere har mulighed for at få et bedre overblik over deres økonomi ved at bruge den frivillige gældsrådgivning.

Ordningen har eksisteret siden 2008, hvor Finansrådet indgik aftale med KFUM's Sociale Arbejde og Settlementet på Vesterbro (tidligere Kristeligt Studenter-Settlement) om at stille frivillige gældsrådgivere fra bankerne til rådighed for en række gældsrådgivningssteder. Projektet støttes økonomisk af Social- og Integrationsministeriet.

Målet med rådgivningen er, at borgeren bliver klædt på til at kunne klare sin økonomi og dermed få en bedre livskvalitet.

Gældsrådgivningen varetages af en gruppe frivillige med baggrund inden for økonomi, jura og socialrådgivning. Rådgiverne tilbyder uvildig, fortrolig og gratis rådgivning om privatøkonomiske forhold. De rådgiver bl.a. om at:

  • udarbejde budget
  • afvikle og omlægge gæld
  • anvende rådighedsbeløb bedst muligt
  • skabe ro og overblik over lån.

Rådgivningen foregår i Rådgivning foregår i Brabrand, Esbjerg, Grindsted, Haderslev, Haslev, Horsens, Kolding, København, Odder, Odense, Randers, Skjern, Slagelse, Struer, Svendborg, Taastrup, Vejle og Aalborg.

Der er derudover etableret en netrådgivning med oplæring i Århus, hvorefter man kan rådgive hjemmefra.

OBS:
Pjecen opdateres på nuværende tidspunkt.  

Tiderne og adresserne oplyst i pjecerne kan derfor være ændret. Vi henviser til KFUM’s hjemmeside for præcise oplysninger vedr. adresser og åbningstider.

KFUM - hvor, hvornår og hvordan?

Settlementet på Vesterbro

 

Vil du være gældsrådgiver?

Er du ansat i en bank, kan du på medlemsnettet eller nedenfor læse om, hvad der skal til.

Medlemsnet

Pjece om at blive frivillig gældsrådgiver

Ansøgningsskema for bankansatte

 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her