Forside Bankkunde Ønsker du at skift...

Ønsker du at skifte bank?

 

Det er nemt at skifte bank. Det eneste, du skal gøre, er at finde den bank, du gerne vil være kunde hos. Så hjælper din nye bank dig videre. Du skal medbringe eller fremsende legitimation, da banken har pligt til at vide, hvem du er.

Find den rette bank for dig
Banker er forskellige. Derfor er der forskel på, hvad de enkelte banker kan tilbyde dig som kunde både i forhold til rådgivning og produkter. Sammenlign bankerne, og hvad de kan tilbyde. Du kan tjekke bankernes priser på renter og gebyrer på pengepriser.dk og sammenligne ud fra den årlige gebyroversigt, som din bank har sendt dig.
 
Når du sammenligner prisen på lån, er det bedste at tjekke ÅOP - de Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP er populært sagt kiloprisen på lånte penge. ÅOP tager højde for alle omkostninger på lån - både renter, stiftelsesprovision, løbende provision og gebyrer. Derfor gør ÅOP det nemt at sammenligne priserne på forskellige lån.
 
Hvad koster det at skifte bank?
Det er gratis at lukke almindelige indlånskonti, hvis du har haft dem i mere end 12 måneder, men din gamle bank kan tage betaling for fx at afvikle dine lån og overflytte din pensionsopsparing. Din nye bank kan tage betaling for at oprette den nye kassekredit, lån og pensionsopsparinger - spørg hvis du er i tvivl.

Ønsker du at flytte lån, vil din nye bank kreditvurdere dig, og din nye rådgiver vil typisk spørge til din jobsituation, bede om seneste lønsedler, årsopgørelse osv. Din nye bank skal lære dig at kende for at kunne give dig den bedste rådgivning.

Giv besked om dit bankskifte
Din nye bank kan hjælpe dig med fx at flytte dine betalingsservice-betalinger og give din arbejdsgiver eller offentlige myndigheder besked om dit bankskifte og dine nye konti.

Hvor lang tid tager en flytning af betalingskonti
Flytning af betalingskonti skal ske inden for 12 arbejdsdage efter, at din nye bank har modtaget dit samtykke til flytningen og alle relevante oplysninger. Hertil kommer eventuelle forsendelsesdage. Flytning af banklån, pensionsopsparinger, lån med pant i fast ejendom og værdipapirdepoter kan dog tage længere tid.

 

 

 

 

Pjece og vejledning

Pjecen har bl.a. en tjekliste over dokumenter, du bør give din nye bank.

Pjecen Sådan skifter du bank (pdf)

 

 

 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her