Forside Bankkunde Virksomheder Den Europæiske Inv...

Den Europæiske Investeringsbank/Den Europæiske Investeringsfond

11. juli 2013

Lån til SMV’er

Udbyder: Den Europæiske Investeringsbank (EIB) 

Målgruppe

Alle uafhængige virksomheder med under 250 ansatte. Lånene kan anvendes til køb af materielle og immaterielle anlægsaktiver eller som driftskapital og dermed indgå i finansieringen af alle investeringer og udgifter, der er en forudsætning for udvikling. 
 

Vilkår

EIB-lånene bliver ydet via kommercielle banker i hele EU, som behandler SMV’ernes låneansøgninger.  Der er ikke en risikodeling mellem EIB og den kommercielle bank. Til gengæld kan EIB tilbyde lånet til den kommercielle bank på relativt fordelagtige vilkår under forudsætning af, at banken giver de finansielle fordele videre.

Den formidlende bank fastsætter vilkårene for de enkelte lån. EIB’s finansieringsbidrag kan indgå i lån med løbetider på mellem 2 og 12 år og kan ikke overstige 12,5 mio. EUR per lån.

Loans for SMEs

Risksharing Instrument (RSI)

Udbyder: Den Europæiske Investeringsfond (EIF).

Målgruppe

Uafhængige SMV’er med under 500 ansatte. Derudover tager produktet sigte på innovative og forskningsbaserede SMV’er. Lånene kan anvendes til køb af materielle og immaterielle anlægsaktiver eller som driftskapital.

Vilkår

På nuværende tidspunkt bliver RSI udbudt igennem et pilotprojekt, hvor tilmeldte kommercielle banker udbyder produktet til SMV’er. Intentionen er, at produktet skal køre videre i EU’s forskningsprogram, Horizon 2020, som løber fra 2014-2020.

Et lån kan minimum udgøre 25.000 EUR og maksimum 7,5 mio. EUR. Løbetiden på lånet ligger i spændet 2-7 år. EIF dækker 50 pct. af risikoen på hvert enkelt lån.

eif.org/RSI

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her