Nyt fra Finansrådet 2015

 
​Analyse viser stort potentiale for København som nordisk FinTech Hub, men behov for at både offentlige aktører og de etablerede finansielle virksomheder engagerer sig markant mere i at få styrket økosystemet på FinTech området. Finansrådet ser positivt på rapportens anbefalinger.
 
​Finansrådet har holdt årsmøde i dag mandag den 7. december 2015.
 
​Finansrådet har opgjort antallet af bankrøverier for 3. kvartal  2015 til 2 bankrøverier. Det betyder, at der samlet for de 3 første kvartaler af 2015 har været 7 bankrøverier i alt.
 
Regeringen har netop fremlagt en plan for vækst og udvikling i hele Danmark. Planen indeholder mange forskellige elementer, og Finansrådet er klar til at indgå i konstruktive drøftelser for at sikre vækst og udvikling i hele Danmark.
 
​Straksclearing: For ét år siden gav bankerne danskerne mulighed for at sende penge til hinanden inden for få sekunder, 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Straksclearingen har nu rundet en omsætning på ca. 100 mia. kr.
 
​Ny awarenesskampagne fra Finansrådet og Digitaliseringsstyrelsen får nu opbakning fra 17 erhvervsorganisationer. Kampagnens Facebook-film runder 250.000 visninger på de første 24 timer.
 
Truslen fra cyberkriminelle er større end terrortruslen, men både virksomheder, myndigheder og private ved alt for lidt om de enorme sikkerhedsrisici, der er forbundet med noget så simpelt som at lægge en selfie på Facebook. Private virksomheder og offentlige myndigheder skal have langt mere fokus på IT-sikkerhed og på at samarbejde, lød det fra eksperter og politikere på Finansrådets IT-sikkerhedskonference i København mandag den 28. september.
 
​Den amerikanske drøm rykkede lidt tættere på, da 16 unge iværksættere satte mere end 100 investorer fra dansk erhvervsliv i stævne hjemme hos den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford.
 
​Begejstringen over lækre features og de mange muligheder i ny teknologi lægger ofte et slør over sikkerhedsspørgsmålet, når man færdes i cyberspace. Vi bliver alle sammen mere og mere digitale, og samtidig flytter de kriminelle væk fra gaderne og ind foran tastaturet. Men cybersikkerhed er måske det allervigtigste fokusområde fremover.
På en konference mandag sætter Finansrådet cybersikkerhed på dagsordenen med deltagelse af Barclays it-sikkerhedsdirektør Troels Ørting Jørgensen, Morten Bødskov, MF (S), Jan Rytjkær Callesen, MF (DF) og partner i ’Consulting – Security & Technology’ i PwC.
 
​”Bliv ved med at tage risiko, begå fejl, lær af dem og bliv bedre næste gang,” sagde den amerikanske ambassadør Rufus Gifford til en masterclass i Finansrådet for student startups.
 
​Finansrådet foreslår en større fleksibilitet i retningslinjerne om kundernes rådighedsbeløb i forbindelse med boligfinansiering således at en familie med to voksne og to børn, som har vist, at de kan klare sig for mindre end 13.500 kr. om måneden, kan få lov til det.
 
​Der er begået 5 røverier mod danske banker og sparekasser i det første halvår af 2015. Fortsættelse af den velfungerende erfaringsudveksling og hurtig vidensdeling mellem pengeinstitutterne og Rigspolitiet skal bringe tallet endnu længere ned.
 
​Der gemmer sig et enormt vækstpotentiale i en styrket digitalisering af Danmark. Derfor står et samlet dansk erhvervsliv bag visionen om, at Danmark bliver verdens mest digitale land. Det skal ske gennem et styrket samarbejde mellem det offentlige og det private erhvervsliv.
 
​Tre HHX-elever fra Randers løb af med sejren i den internationale finale i iværksætterkonkurrencen European Business Game, der netop er afholdt i Dubrovnik i Kroatien. Nu skal de hjem og have patent på ideen.
 
​Finansrådet ønsker den nye regering velkommen og glæder sig til samarbejdet om at øge væksten i Danmark og styrke dansk økonomi. Bankerne spiller en afgørende rolle i at understøtte det øvrige danske erhvervsliv, og et fortsat højt dansk velfærdsniveau forudsætter, at virksomheder i Danmark har gode rammevilkår og attraktive finansieringsmuligheder.
 
​De danske banker har lagt krisen bag sig. Det viser Nationalbankens halvårlige analyse af stabiliteten i den finansielle sektor.
 
​Finansrådet glæder sig til samarbejdet med en kommende regering om at øge væksten i Danmark og styrke dansk økonomi.
 
​Europa Kommissionens nye ”Digital Single Market Strategy” understreger et enormt potentiale i den digitale økonomi.
 
​Finansrådet støtter regeringens forslag om delvist at afskaffe kontantreglen, der forpligter alle danske virksomheder til at modtage kontanter
 
​Bankerne støtter en række nye initiativer, der skal bringe landbruget tilbage på rette spor.
 
​Undersøgelse: Unge med stor iværksætterlyst er kendetegnet ved at være mere risikovillige, uafhængige og fleksible i forhold til indkomst- og arbejdsform end unge uden iværksætterdrømme
 
En ny undersøgelse foretaget af Finansrådet viser, at iværksætterlysten er stor hos de unge EBG-deltagere rundt omkring på landets gymnasier. Godt 50 pct. af de unge, som er med i undersøgelsen, har således et ønske om at blive iværksætter.
 
​Otte gymnasiehold er klar til den danske finale i iværksætterkonkurrencen EBG, European Business Game, torsdag den 30. april i København.
 
​BL og Finansrådet går sammen om at hjælpe økonomisk trængte beboere i almene boligselskaber
 
​Som led i Pengeugen deltog 2.133 hold fra landets 7.-8. klasser i spilkonkurrencen ”Nå dit Mål”. Vinderne blev 7. A. fra Bækkegårdsskolen i Ølstykke og 8.D fra Torstorp skole i Tåstrup, der udover æren modtog hver 10.000 kr. til klassekassen.
 
​Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) var med, da eleverne i 9. C på Søhusskolen i Odense satte penge og privatøkonomi på skoleskemaet på Pengeugens første dag. I alt deltager ca. 400 skoler landet over i Pengeugen.
 
​Halvdelen af danske unge mellem 15-24 år har svært ved at forstå privat-økonomi. Værst står det til i Region Sjælland. Kombineret med en høj gæld gør det de unge økonomisk sårbare.
 
​Mere end 10.000 elever i 7. og 8. klasse får undervisning i privatøkonomi under Pengeugen i dagene 9.-13. marts 2015. Pengeugen er stadig åben for tilmelding.
 
​Analyse: Mangel på finansiel forståelse gør det sværere at få pengene til at slå til hver måned. Det betyder, at man i stedet trækker på kassekreditten, optager forbrugslån og køber på afbetaling.
 
​Undersøgelse: Hver anden ung mellem 15-24 år og hver tredje af alle danskere over 15 år mangler fundamentale privatøkonomiske kompetencer.
 
​Forbrugerrådet og Finansrådet har ansat Ulla Wulff Kjær som ny direktør for Pengeinstitutankenævnet fra den 1. marts 2015. Ulla Wulff Kjær afløser Thomas Brenøe, som er tiltrådt som vicedirektør i Finanstilsynet.
 
For 4. år i træk oplevede pengeinstitutterne i 2014 et fald i antallet af fysiske røverier. Det skyldes øget sikkerhed i filialerne og ændret kundeadfærd.
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her