2016

 
​For forbrugerne er det vigtigt, at de kan tjekke priserne på markedet inden de handler.  Det gælder alt fra mobilabonnementer over vaskemaskiner til nye sko. Og det gælder også lån.
 
​Snart nærmer december måned sig og dermed tiden for køb af julegaver. For mange danskere sker en del af julehandlen på internettet. En nylig undersøgelse viser, at 6 ud af 10 forventer at købe julegaver på nettet i år, hvilket er en stigning på knap 20 pct. i forhold til sidste år.
 
​ 
Sikkerhedstjekket skal give virksomheder en målrettet vejledning til, hvordan de skal handle for at beskytte sig mod brud på IT-sikkerheden.
 
​Økonomer i bokseringen: Are the Times A-changin’? 
 
​​Der bliver ikke udstedt og indløst checks i samme omfang længere. Brugen af check er faldet markant i takt med, at der er kommet nye elektroniske alternativer.
 
​Finansrådets succesfulde indsats ”Pengeuge” udvider - og har i dag indtaget erhvervsskolen Mercantec i Viborg. Formålet er, at klæde de unge på til at håndtere deres privatøkonomi.
 
​Klumme: Rygterne om vores død er stærkt overdrevne
 
​Kom og få gode råd fra banken og revisoren om hvordan du får et JA i banken eller hvordan du kan forbedre dine muligheder for at få forbedret din virksomheds eksisterende låne- og kreditvilkår.
 
​Med en baggrund som makroøkonom skulle man tro, at Rogoffs primære sigte med at mindske brugen af kontanter var at forbedre centralbankernes mulighed for at stabilisere økonomien bedre ved at bruge negative renter mere aktivt. Men for ham er det kun en glædelig bivirkning.
 
​I forrige uge var der dobbelt finansielt topmøde i USA. Den finansielle sektor holdt topmøde i IIF, som vel er det tætteste, vi kommer på et slags globalt Finansråd, mens centralbanker og finansministerier mødtes nogle hundrede meter længere nede ad gaden i IMF
 
​Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har fremsat forslag til ny markedsføringslov. I Finansrådet glæder man sig over, at erhvervslivet nu kan se frem til en mere klar lov i forhold til opbygning og begrebsanvendelse.
 
​Vismændene har i dag fremlagt efterårets vismandsrapport, hvor de blandt andet behandler regeringens 2025-plan.
Finansrådet er enig med vismændene i, at planens overordnede fokus på at styrke produktivitet og beskæftigelse er relevant. Vi støtter klare og ambitiøse mål for væksten i Danmark. 
 
​De fleste bankkunder har efterhånden opdaget, at deres bank kræver at se pas eller kørekort, når man opretter en konto. Finansrådet har samlet en lille oversigt over lovgivningen – og nogle typiske spørgsmål fra kunderne.
 
​​
Det er blevet hurtigere at skifte bank. Det viser en ny analyse fra Finansrådet og e-nettet, som står for bankernes fælles infrastruktur for overførsler af kundeengagementer.
 
​Københavns nye FinTech hub, Copenhagen FinTech, har fundet manden, der skal stå i spidsen for det ambitiøse fremstød i norden inden for financial technology
 
​Vi ønsker ikke at tvinge et kontantløst samfund ned over nogen
 
​I morgen starter Ungdommens Folkemøde i Søndermarken på Frederiksberg. Finansrådets indbyder alle unge til en snak om sikkerhed på nettet.
 
​Er du skarp på banker, regulering og økonomi? Vil du skrive speciale i et af de stærkeste og mest vidende netværk i den danske finanssektor? Og har du lyst til eget kontor i Amaliegade, betalt frokostordning og en hverdag, som giver dit speciale drive?
 
Danske banker blev udsat for røveri 10 gange i løbet af første halvår, viser røveristatistikken fra Finansrådet.
 
 
​Finansrådet henter ny cheføkonom i Finansministeriet
 
​Nationalbanken har i dag offentliggjort en rapport med fokus på udbredelsen af betalingstjenester, som udbydes af andre aktører end banker. Rapporten er udarbejdet af en arbejdsgruppen under Betalingsrådet, som Finansrådet har deltaget i.
 
25. august arrangerer den amerikanske ambassade i samarbejde med Finansrådet og Fonden for Entreprenørskab "Impact Investor Ball", hvor en række forskellige investorer møder 12 imponerende danske startups, der har som mål at gøre godt og samtidig tjene penge.
 
​Den danske kreditsektors gode kapitalforhold betyder, at den uden problemer kan modstå et stort negativt økonomisk chok. Den danske kreditsektor er solid, lyder det fra Finansrådet på baggrund af en analyse af den nyeste stresstest fra EBA.
 
​​
​Børsmæglerforeningen og Finansrådet har undersøgt, hvordan landets største investorer oplever likviditeten på obligationsmarkedet.
 
​Hvidvask og skatteunddragelse sker i dag på trods af banker, ikke i kraft af banker. Klumme af direktør Ulrik Nødgaard.
 
​Som led i implementering af ny strategi, og i forlængelse af den fornyelsesproces Finansrådet befinder sig i oprustes der atter på de kommunikative kompetencer. Finansrådet har derfor pr. 1. juni ansat finansjournalist Mathias Bencke Fremmen.
 
​​’21 Søndag’ gav 8. maj i et tv-indslag et indblik i Basel-komitéen, hvor størstedelen af al finansiel regulering har sine rødder.
 
​Vinder af European Business Game 2016 og vinder af særprisen
 
​Fra midten af juni bliver det muligt for NemID-brugere at vælge en mere enkel og brugervenlig kode til NemID. Den er udviklet til det stigende antal danskere, der bruger NemID via smartphones og tablets.
 
​Finansrådet deltager igen i år på Folkemødet på Bornholm. Som noget nyt deltager Finansrådet fremover også i Ungdommens Folkemøde, som er en demokratisk festival, der afholdes for første gang den 8. og 9. september 2016.
 
​Den Europæiske Centralbank har holdt deres rente negativ i snart to år. Det har positive effekter i form af billigere lån, men det rammer samtidig bankernes indtjening, lyder det fra Finansrådet.
 
Nye beregninger fra Finansrådet viser, at en forbedret finansiel situation øger virksomhedernes chance for at få et lån i banken med 35 procentpoint.
 
​Tal fra EU-Kommissionen fra 2015 viser, at seniorer i Danmark er de mest aktive på deres netbank i EU. Glædeligt at danskere i alle aldre er digitalt kompetente og bruger fx bankernes digitale løsninger, lyder det fra Finansrådet.
 
​​European Business Game i Danmark afholder de næste 14 dage semifinaler rundt om i landet. 47 gymnasier og 1.800 elever er med i konkurrencen.
 
​​I forbindelse med et stort læk af dokumenter, fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama og en international koordineret mediedækning af dokumenternes indhold, fx rullet op i DR-dokumentaren ”Det store skattelæk”, er også flere store danske banker kommet i søgelyset. Der er sat spørgsmålstegn ved, om også danske banker hjælper kunder med at unddrage sig skat.
 
​Politiken skriver i dag, at de endelige tal og opgørelse over prisen for bankpakkerne, der spændte sikkerhedsnettet ud under bankerne i forbindelse med finanskrisen, viser et klart og meget stort milliardplus.
 
​Finansrådets direktør Ulrik Nødgaard har i dag holdt oplæg om Danmark som verdens mest digitale land for Folketingets nye tværpolitiske IT-forum. Digitaliseringen er i gang med at reformere det danske samfund – også banksektoren - på en lang række områder, og det skal Danmark være klar til, lød budskabet fra Finansrådets direktør. 
 
​Erhvervs- og vækstministeren har i dag lanceret  Virksomhedsrådet for IT-sikkerhed. Louise Mogensen, vicedirektør i Finansrådet er medlem af det nye Virksomhedsråd.
 
​Skatteminister Karsten Lauritzen og bankdirektør i Spar Nord Lasse Nyby kickstartede årets Pengeuge på Lundergårdskolen i Hjørring
 
​Som optakt til årets pengeuge lancerer Finansrådet fire korte animationsfilm målrettet unge og de sociale medier. Med animationsfilmene ønsker Finansrådets at sætte fokus på unges færden på nettet og digital sikkerhed.
 
​Finansrådet har sammen med de andre nordiske bankforeninger sendt et brev til Basel Komiteen, og opfordret til, at fristen for svar på høringen over revisionen af kapitalkravene til banker og realkreditinstitutter under såkaldte standardmetode for kreditrisiko, udskydes.
 
​​Finansrådet har opgjort antallet af bankrøverier for 2015. Der er sket et fald fra 21 til 14 bankrøverier. Glædelig udvikling, lyder det fra Finansrådet. 
 
​Ny rapport fra Forbrugerrådet Tænk og Trygfonden sætter fokus på digitale udfordringer for danskerne. Digitaliseringen buldrer afsted, og det kræver et stærkt fokus på sikkerheden, lyder det fra Finansrådet, som omfavner de nye teknologiske muligheder.
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her