Forside Politik Analyser Banker presses på ...

Banker presses på overskuddet

28. februar 2013

Bankernes overskud er lavt i disse år – både historisk set og når der sammenlignes med andre sektorer. Det viser nye tal fra Finanstilsynet samt en gennemgang af regnskaberne for landets 52 største virksomheder.

De danske banker leverede i det første halvår samlet set et resultat før skat på ca. 4,2 mia. kr., hvilket er et fald på 34,7 pct. i forhold til samme periode 2011.

Selvom et samlet overskud på 4,2 mia. kr. kan virke højt, når det står alene, bliver man nødt til at sætte det i relation til den omsætning, bankerne opererer med samt den kapital, der er bundet i bankerne.

Finansrådet har indsamlet regnskabstal fra landets største børsnoterede virksomheder i Mid- og Large Cap segmenterne. Dette giver et samlet udsnit på 52 virksomheder, som giver et troværdigt sammenligningsgrundlag for virksomhedernes nøgletal.

Tallene viser, at de største danske børsnoterede virksomheder i 1. halvår 2012 havde en gennemsnitlig forrentning af egenkapitalen efter skat på 10,6 pct. Til sammenligning havde bankerne i dette udsnit en gennemsnitlig forrentning af egenkapitalen på 3,2 pct.

Se hele analysen her

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her