2016

 
​Hverken virksomheder, borgere eller Skat kan finde rundt i rodebutikken af regler og skatter.
 
“Money makes the world go round”, lyder det. Det er selvfølgelig både en overdrivelse, og en forsimpling, for verden drejer sig – heldigvis - om meget mere end penge.
Men penge spiller ikke desto mindre en stor rolle for den måde, vi fungerer på som samfund – og på hvordan vi udvikler os. Derfor er digital nytænkning i finanssektoren også et tema med stor relevans for hele erhvervslivet, og hele vores samfund.
 
​Det er svært at modstå fristelser. Vi lokkes af uimodståelige tilbud på alle tider af døgnet. Og vi kender følelsen af, at det er strengt nødvendigt at investere i fx den nyeste iPhone eller Samsung, det smarte selvkørende hoverboard eller den nyeste taske i læder og nitter, vi kan svinge over skulderen.
 
​En solid egenkapital er helt afgørende for om virksomhederne opnår finansiering. Det viser tal fra Danmarks Statistik og Finansrådet, som her kortlægger små og mellemstore virksomheders finansiering og som viser, hvilke forhold, der er vigtige, når virksomheder beder om lån i banken.
 
Børsnoterede banker er dog ikke blandt de mest generøse, viser en gennemgang af nyeste tal fra Nationalbanken.
 
​Renterne er lave og fortsat i minus for landets banker, mens bankkunder oplever - om end- et lille plus.  
Det fremgår af nye tal fra Nationalbanken i denne uge.
 
​Sammen med Danmarks Matematiklærerforening sætter Finansrådet igen i år privatøkonomi på skoleskemaet i de ældste klasser på landets skoler.
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her