2010

8. maj 2013

 

På generalforsamlingen i Finansrådet mandag den 6. december 2010 blev følgende valgt til Finansrådets bestyrelse:

 

Forskningsverdenen og banksektoren er gået sammen i forskningscentret HIPERFIT, der skal kombinere forskning i programmeringssprog, high-performance computing og finans.

 

Nu bliver det muligt at se prisnedslagene på solgte ejerboliger både på landsplan og lokalt. Boligmarkedsstatistikken udgives første gang inden jul, og gør det lettere for forbrugerne at gennemskue boligmarkedet.

 

I den netop offentliggjorte vismandsrapport noterer formandskabet sig, at der som supplement til de strammere likviditets- og kapitalkrav har været drøftet indførelsen af en ny bankskat.

 

Finansrådet er uforstående over for de seneste dages kritik fra en række erhvervsorganisationer, der mener, at bankerne låner for få penge ud og tager for høje renter og gebyrer, samtidig med at bankene selv skovler penge ind.

 

En fjernelse af flekslånene vil få negative konsekvenser for boligmarkedet, og man kan frygte, at det kan vende den positive udvikling med svagt stigende huspriser, siger Finansrådets formand Peter Straarup i en kommentar til vismandsrapporten.

 

Det er et stort fremskridt, at regeringen nu sammen med Dansk Folkeparti tager hul på de nødvendige strukturreformer.

 

Med genopretningsplanen har regeringen vist, at den omsider tager det offentlige budget alvorligt. Der har længe været behov for konsolidering, og et stop for stigningen i de offentlige udgifter

 

Når bankernes omkostninger stiger, rammer det naturligvis bankernes kunder. Det klinger hult, når S og SF siger de ønsker bedre rammevilkår for dansk erhvervsliv og samtidig vil pålægge bankerne øget selskabsskat og øget lønsumsafgift.

 

Tre elever fra Midtfyns Gymnasium vandt i dag 25.000 kroner og plads i den internationale del af European Business Game i Frankrig med en opfindelse, der skal gøre det sjovere at gå på restaurant.

 

Finansieringen af landbrugspakken øger priserne for bankernes kunder.

 

Finansrådet opfordrer sine medlemmer til at stille sig til rådighed for skattemyndighederne i bestræbelserne på at afsløre skattesvindel.

 

Tirsdag modtog den 24-årige bankmedarbejder Henrik Gudmand Jørgensen som den første i Danmark det officielle bevis på, at hans danske bankuddannelse kan sammenlignes direkte med bankuddannelser i en række andre europæiske lande.

 

Unge mangler basalt kendskab til privatøkonomi og helt grundlæggende begreber inden for finansiel forståelse. Det er nødvendigt for at leve et helt almindeligt liv, og derfor skal der sættes ind allerede i folkeskolealderen.

 

Landbruget står overfor store udfordringer i en situation med indtjeningskrise, faldende værdi af aktivsiden samt høj gældsætning. Men det er ikke et argument for at yde krisestøtte til landbruget.

 

Finansrådet glæder sig over, at statens overskud fra bankpakkerne går til at løfte læsefærdigheden i folkeskolen.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her