2015

 
​På generalforsamlingen i Finansrådet mandag den 7. december 2015 blev følgende valgt til Finansrådets bestyrelse.
 
​Michael Busk-Jepsen udnævnes til digitaliseringsdirektør pr. 1. december 2015.
 
​Finansrådet har pr. 15. december ansat Nina Munch-Perrin som kommunikationsdirektør og dermed chef for en nyoprettet kommunikationsafdeling.
 
​Skatteministeriets analyse af skattereglerne for investeringsinstitutter og deres investorer er et godt udgangspunkt for en videre drøftelse af, hvordan vækstpotentialet i dansk kapitalforvaltning kan forløses, mener Finansrådet.
 
​Finansrådet har ansat Kenneth Joensen som ny juridisk direktør. Ansættelsen er en del af i den fornyelsesproces, som Finansrådet gennemgår i disse måneder. Kenneth Joensen er 42 år og kommer fra ATP, hvor han de seneste 3½ år har været juridisk chef. Han har tidligere været ansat i Justitsministeriet.
 
Ny Facebook-kampagne fra Digitaliseringsstyrelsen og bankerne i Danmark skal ruste danske virksomheder mod hackerangreb og it-kriminelle.
 
​​Finansrådet har pr 1. november ansat Mads Rørvig som chef for en nyoprettet afdeling for Public Relations.
 
​Danskerne er ikke dygtige nok til at beskytte deres egne fortrolige oplysninger på nettet. Vi genbruger adgangskoder i stor stil, gemmer billeder på mobilen af vores NemID-nøglekort og beskytter ikke oplysninger på smartphones og tablets mod forskellige angreb, viser tal fra Digitaliseringsstyrelsen.
 
​Rapport om landdistrikter: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at bankerne er optaget af at finde løsninger på landdistrikternes store udfordringer, siger Finansrådets direktør.
 
​Brugen af check har de seneste år været markant faldende i takt med, at der er kommet nye effektive elektroniske alternativer til checken. Antallet af udstedte check er siden midt 80’erne faldet fra over 200 mio. stk. til 2,3 mio. stk. i 2014 og ca. 1 mio. stk. i første halvår af 2015. I kombination med relativt faste høje omkostninger ved håndtering af check har faldet givet en markant stigende stykpris for både kunder og banker.
 
​Finansrådet deler generelt DØR-formandsskabets vurdering af ud-sigterne for den danske økonomi de førstkommende år. Samtidig er Finansrådet enig med vismændene om at afvente beslutning om deltagelse i bankunionen.
 
​Regeringen har i dag offentliggjort deres rapport om fordele og ulemper ved dansk deltagelse i bankunionen. Konklusionen er, at regeringen er positiv over for dansk deltagelse, men vil have yderligere afklaring, før der tages endelig stilling.
 
​Finansrådets bestyrelse har i dag udnævnt Ulrik Nødgaard som ny direktør. Ulrik Nødgaard kommer fra Finanstilsynet, hvor han har været direktør siden 2009.
 
​Det er en særdeles god nyhed både for København som turisme- og eventby og for den finansielle sektor, at verdens vigtigste konference for betalingsindustrien, Money20/20 i Las Vegas, har valgt at placere en europæisk pendant i den danske hovedstad.
 
​Finansrådets direktør siden 2002, Jørgen A. Horwitz, forlader sin stilling med udgangen af juni 2015.  Oven på afslutningen af den finansielle krise og med de opgaver, Finansrådet står over for, har bestyrelsen vurderet, at det vil være hensigtsmæssigt at sammensætte et nyt ledelsesteam, der skal tegne og lede Finansrådet i de kommende år.
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her