Forside Skolefinans Pengeuge

Pengeuge

Alt for mange børn og unge ender som dårlige betalere, fordi de ikke kender til helt basale begreber som rente, lån og budgetter. Det betyder blandt andet, at de optager dyre forbrugslån uden at kunne gennemskue de økonomiske konsekvenser. I alt ca. 50.000 unge mellem 18-30 år er registrerede i RKIs register over dårlige betalere med alvorlige konsekvenser til følge.

Finansrådet lancerede derfor Danmarks første Pengeuge i marts 2014. Pengeuge er en landsdækkende indsats, der skal lære vores børn og unge de færdigheder, de har brug for, når de skal styre deres egen økonomi.

Pengeuge bliver hvert år afholdt i den tredje uge af marts.

Det er Danmarks Matematiklærerforening, der har udarbejdet undervisningsmaterialet for Finansrådet, og materialet lever op til de officielle krav, der stilles til undervisning i privatøkonomi i grundskolen.

På Pengeugens website kan du se det undervisningsmateriale, der er brugt til at undervise om privatøkonomi under seneste Pengeuge. Materialet er frit tilgængeligt for alle og kan anvendes til et samlet forløb, eller de enkelte elementer kan anvendes hver for sig.

Materialet dækker ca. 4 undervisningsmoduler eller 8 lektioner.

   Pengeuge

 
 

Målgruppe:
Folkeskolens 7. - 8. klasser

Spørgsmål:
[email protected]

 

Matematikkens Univers

Undervisningsmaterialer

 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her