Forside Tal & Fakta Sikring og røveri

Sikring og røveri

Pengeinstitutterne har oplevet et positivt fald i antallet af bankrøverier. Det er særligt positivt for de ansatte og kunderne, at de undgår at opleve et bankrøveri – en oplevelse som kan være traumatisk.

Det er vigtigt, at de positive resultater fastholdes og at sektoren forsat bestræber sig på, at bankrøverier helt forsvinder.

Værditransporter

Pengeinstitutterne, Nationalbanken, kontanthåndterings-selskaberne og Sikkerhedsbranchen har fastlagt en fælles standard for værditransporter og kontanthåndtering. Denne standard har i væsentlig grad højnet sikkerhedsniveauet.

Når røveriet sker

I tilfælde af røveri skal medarbejderne gøre, hvad røveren forlanger. Hverken medarbejdere eller kunder skal prøve at standse røveren. I stedet skal der fokuseres på at iagttage og efterfølgende nedskrive sine observationer. Det er vigtigt, da det giver politiet de bedste spor at gå efter.

Hovedtemaet for arbejdet med at forebygge bankrøverier er at gøre det så besværligt som muligt for røveren og samtidig understøtte politiets opklaringsarbejde, uden at medarbejdere og kunder kommer i fare. Menneskers sikkerhed kommer altid før døde ting som penge.

Udendørs videoovervågning

Pengeinstitutternes forskellige sikringsforanstaltninger er en vifte af muligheder, hvoraf de fleste benyttes samtidig.

Pengeinstitutterne fik pr. 1. juli 2007 muligheden for at overvåge arealet uden for facaderne - mange røveres "omklædningsrum", hvor de ifører sig/affører sig deres maskering. Sektoren tror på, at udendørs overvågning dels afholder nogle potentielle røvere fra deres forehavende dels yder et væsentligt bidrag til politiets opklaringsarbejde.

 

Tal om røveriudviklingen

Røveristatistik

 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her