Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2010 Boligsalg: Mere re...

Boligsalg: Mere realistiske priser

20. december 2010

Udbudspriserne er kommet tættere på salgsprisen. Boligsælgerne er blevet mere realistiske om den pris de forlanger for boligen, og samtidig er boligkøberne i højere grad kommet i gang med at handle og byde højere på boligerne.

Det gennemsnitlige prisnedslag i forhold til den første pris, der forlanges for boligen, er på landsplan faldet med 28 pct. for parcel- og rækkehuse og 33 pct. for ejerlejligheder i forhold til 3. kvartal sidste år. Desuden er forskellen mellem den sidste pris, der forlanges og salgsprisen på landsplan faldet med 17 pct. for parcel- og rækkehuse og 22 pct. for ejerlejligheder i forhold til samme kvartal i 2009, jævnfør nedenstående figur. 

- Den mindre forskel mellem første og sidste udbudspris kan skyldes, at boligmarkedet er i bedring, og at boligejeren derfor ikke skal slå så meget af prisen. Boligsælger er også blevet mere realistisk, det vil sig at sælger sætter sin første pris tættere på det niveau, boligen faktisk handles til, siger cheføkonom Niels Storm Stenbæk.

Udviklingen_i boligpriser_3_ kvt_2010_432_201210

Andre interessante tendenser er, at:

  • Udbuddet af boliger på landsplan er steget i forhold til samme kvartal i 2009 med henholdsvis 6,5 pct. for parcel- og rækkehuse og 9,6 pct. for ejerlejligheder.
  • For parcel- og rækkehuse er den gennemsnitlige salgstid for realiserede handler stor set uændret på landsplan ift. 3. kvartal 2009, hvor salgstiden på landsplan steg på nær i Region Hovedstaden og Region Midtjylland.
  • For ejerlejligheder er den gennemsnitlige salgstid for realiserede handler faldet med 5,5 pct. på landsplan ift. 3. kvartal 2009, hvor salgstiden på landsplan faldt på nær i Region Syddanmark og Region Sjælland.

- Overordnet set tegner der sig et billede af, at boligmarkedet er ved at stabilisere sig efter at boligpriserne faldt omkring 2007. Men den nuværende udvikling er fortsat usikker, og afhænger bl.a. af udviklingen i essentielle, men risikobetonede faktorer, som renteniveau og indkomst. Desuden kan ny regulering af den finansielle sektor få negative konsekvenser for boligmarkedet, siger cheføkonom Niels Storm Stenbæk.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her