Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2010 Danske iværksætter...

Danske iværksættere klar til finale i Frankrig

24. juni 2010

Tre nyudsprungne studenter fra Midtfyns Gymnasium repræsenterer Danmark ved den internationale finale i iværksætterkonkurrencen European Business Game den 2. juli i den midtfranske by Limousin.

I april vandt de tre gymnasieelever den danske EBG-finale med ideen om et elektronisk menukort, hvor gæsterne på en touch screen kan se, hvilke ingredienser der er i retterne, hvor ingredienserne kommer fra, og måske kan børnene spille computerspil på menukortet, mens familien venter på maden.

Den unge trio består af Josefine Nørgaard, Christina Pedersen og Nick Bakkegaard, der netop har fået studenterhuerne på efter veloverstået eksamen fra Midtfyns Gymnasium i Ringe.

- Vi forventer, at vi får en sjov og udbytterig tur. Nu da vi er færdige med studentereksamen, skal vi til at forberede vores præsentation på engelsk. Vi glæder os til det hele, og det er ikke umuligt at vinde konkurrencen. Vi bliver i hvert fald skuffede, hvis vi ikke kommer i top-5, siger Josefine Nørgaard.

EBG_2010_nyhedsbrev_432_240610

Vinderholdet fra Midtfyns Gymnasium

 

Usikker satsning

De tre studenter fik ideen til et elektronisk menukort og lavede en tilhørende forretningsplan som et projekt i faget erhvervsøkonomi i 3. g. Efterfølgende fik de mange positive tilkendegivelser for deres ide, men det er højst tvivlsomt, om de realiserer ideen og sætter menukortet i produktion. Det er for usikkert, mener de. Men måske - hvis de vinder den internationale EBG-finale i Frankrig.

- Vi har ikke tænkt os at realisere ideen. Det er for dyrt at kaste sig ud i sådan en satsning, når vi kun lige er gået ud af gymnasiet. Hvis det lykkes, så er det jo fantastisk, men hvis det falder til jorden, så står man tilbage med en kæmpe gæld, siger Josefine Nørgaard, der alligevel lyder, som om hun kan komme på andre tanker, hvis det bliver til sejr i Frankrig.

Hun og Christina Pedersen flytter til København efter sommerferien og begynde at studere til henholdsvis farmaceut og dyrlæge, mens holdets mandlige islæt, Nick Bakkegaard, foreløbig forventer at holde et sabbatår.

Den internationale EBG-finale afholdes i år i Frankrig og har ud over Danmark deltagelse af 10 andre hold unge fra blandt andet Tjekkiet, England, Færøerne, Grønland, Bolzano, Italien og Frankrig. Blandt ideerne er en handske til at rense fisk med og en taske lavet af genbrugsplastic.

Iværksætteri på skoleskemaet

Finansrådet er hovedsponsor for EBG i Danmark. Bankerne har ligesom andre dele af samfundet gavn af og behov for et velfungerende erhvervsliv.
- Med European Business Game er vi med til at skabe en iværksætterkultur blandt de unge på gymnasieniveau. Uddannelse spiller en vigtig rolle, og virksomhedsforståelse bør være en del af pensum på alle niveauer i uddannelsessystemet, siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz.

En ny EBG-konkurrence begynder igen efter sommerferien. Klik på linket for at læse brochuren med information om EBG og tilmelding.

Før ideerne ud i undervisningen

Du kan også læs mere på http://www.business-games.dk/

Fakta om European Business Game

European Business Game (EBG) er en international konkurrence for unge på gymnasieniveau. I Danmark deltager godt 600 elever fra landets gymnasier. EBG blev startet i Italien og har nu eksisteret i Danmark i 19 år.

Finansrådet er hovedsponsor i Danmark, og konkurrencen afholdes i tæt samarbejde med Foreningen af Lærere i Erhvervsøkonomi og Driftsøkonomisk Forening. Samarbejdspartner er DI Handel.

Formålet med EBG er, at eleverne gennem en kombination af en konkret forretningsplanlægning, et internationalt krav og konkurrencemomentet får mulighed for både holdningsmæssigt og praktisk at opleve de udfordringer, der findes i erhvervslivet, og de lærer, at livet i en virksomhed er præget af konstante forandringer.

Formålet er også at stimulere samarbejdet og dialogen i erhvervslivet - herunder både virksomheder og landets banker.

Fakta om iværksætteri

I gennemsnit etableres mere end 18.000 nye danske virksomheder årligt. De nye virksomheder bidrager blandt andet til Danmarks vækst og konkurrenceevne. Iværksætterne skaber knap en tredjedel af alle nye job i Danmark. Det svarede gennemsnitligt til 86.000 nye job om året i perioden 2003 til 2006.

Regeringen har sat to ambitiøse mål for dansk iværksætteri. For det første skal Danmark fortsat være blandt de europæiske lande, hvor der hvert år startes flest nye virksomheder. For det andet skal Danmark i 2015 være blandt de lande i verden, hvor der er flest vækst-iværksættere.

Det nuværende niveau for start af ny virksomhed er det laveste i 10 år. Foreløbige tal fra andre lande viser samme tendens. De foreløbige tal indikerer dog, at faldet i opstart i Danmark og USA er større end i andre lande.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her