Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2010 Enklere regler giv...

Enklere regler giver højere uddannelsesniveau

4. februar 2010

Universiteterne har foreslået en række regelforenklinger til videnskabsminister Helge Sander. Heriblandt et forslag om, at universiteterne får større frihed til at lade studerende starte på kandidatuddannelsen, selv om de mangler nogle få bachelorfag.

- Det er en god idé, som Helge Sander hurtigt bør tage fat på, siger Knud Henning Andersen, underdirektør i Finansrådet med ansvar for uddannelse, og fortsætter:

- Finansrådet har længe ønsket større fleksibilitet, sammenhæng og bedre overgange mellem niveauerne i uddannelsessystemet. Særligt professionsbachelorernes muligheder for at fortsætte på en relevant kandidatuddannelse på universitetet - uden forlænget studietid - er vigtig. Bachelorers muligheder for at skifte spor eller hurtigere indhente forsinkelser i uddannelsen er også vigtig at gøre noget ved, siger Knud Henning Andersen.

Væk med unødige barrierer


- Hvis vi skal højne uddannelsesniveauet i Danmark, skal det ske ved at få de unge til at uddanne sig mere og hurtigere. Det gør vi helt konkret ved at skifte unødige regler og barrierer ud med fleksible rammer og skabe sammenhæng mellem uddannelsesniveauer. Ingen studerende skal løbe panden mod en mur, hvis de har lysten og evnerne til at videreuddanne sig, mener Knud Henning Andersen.

Øget fleksibilitet må dog ikke gå ud over det faglige niveau. Det er vigtigt, at overliggeren altid holdes højt, så uddannelserne fortsat står for høj faglig kvalitet, og at kravene til kvaliteten fortsat øges løbende.

cen

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her