Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2010 Finansrådet: Højha...

Finansrådet: Højhastighedssamfund kræver fuld fart frem

4. februar 2010

Der er brug for handling, hvis Danmark skal udvikle sig til et højhastighedssamfund. Det mener Finansrådet, der er enig i den centrale rolle, som "Højhastighedskomiteen" under IT- og Telestyrelsen tillægger samarbejde mellem offentlige og private virksomheder i udviklingen af hele IT-området. Finansrådet efterspørger nu en samlet strategi fra regeringen til, hvordan de mange anbefalinger skal føres ud i livet.

Den nye rapport fra "Højhastighedskomiteen" har en række anbefalinger til, hvordan Danmark kan udvikle sig til et højhastighedssamfund. Der skal blandt andet satses på at løfte befolkningens IT-kompetencer, på mere forskning og udvikling inden for IT-området samt på et øget samarbejde mellem det offentlige og private virksomheder. Finansrådet bakker op om disse anbefalinger.

Rapporten peger desuden på, at forskningssamarbejder mellem universiteterne og private virksomheder bør være det naturlige omdrejningspunkt for udvikling af IT-området. Her kan klyngeorganisationer, der bringer virksomheder og forskning sammen inden for et konkret defineret område, spille en væsentlig rolle. Rapporten nævner "Copenhagen Finance IT Region" (CFIR) som en klyngeorganisation, der bygger bro mellem finans- og IT-virksomheder på den ene side og universiteter og offentlige myndigheder på den anden side.

- Det er positivt, at komiteen har blik for de muligheder, der ligger i et tæt samspil mellem virksomheder, universiteter og offentlige myndigheder, fx inden for finansiel IT, siger Christian Michelsen, kontorchef i Finansrådet. Det var Finansrådet, der sammen med 13 andre partnere tog initiativ til at starte CFIR i 2009.

- IT-sikkerhed på nettet er et eksempel på et emne, der optager både bankerne og det offentlige, og som man med fordel kan udvikle i fællesskab. Generelt har Danmark en række styrkepositioner inden for IT-understøttede finansielle tjenester, som vi bør værne om og videreudvikle. Det kræver flere forskningsmidler og mere samarbejde mellem virksomheder og universiteter. Netop derfor ser Finansrådet også meget positivt på den saltvandsindsprøjtning, som UMTS-midlerne giver dansk IT-forskning i 2010-2012, siger Christian Michelsen.

Højhastighedskomiteens rapport 14. januar 2010

Se også CFIR for yderligere information om "Copenhagen Finance IT Region".

msl

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her