Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2010 Finansrådet sætter...

Finansrådet sætter pris på bedste internationale studiemiljø

18. november 2010

Den Internationale Studiemiljøpris 2010 gives i dag til De Studerendes Råd ved Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Prisen på 100.000 kroner er sponseret af Finansrådet og uddeles ved Københavns Universitets årsfest, som finder sted i dag, torsdag den 18. november. Den Internationale Studiemiljøpris blev indstiftet i 2009 for at sætte fokus på arbejdet med at forbedre det internationale studiemiljø.

- Danmark skal være bedre til at tiltrække og fastholde dygtige studerende fra udlandet. Når det faglige og sociale går op i en højere enhed, er der en bedre chance for, at de studerende bliver i Danmark efter endt uddannelse. Og vi har som bekendt brug for at fastholde internationalt talent i Danmark for at undgå alvorlig mangel på højt kvalificeret arbejdskraft, siger Christian Michelsen, kontorchef i Finansrådet.

Langt fra finansverden

Det kan måske umiddelbart undre, at en pris med Finansrådet som sponsor går til Det Biovidenskabelige Fakultet (og sidste år til Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier), som ved første øjekast synes at ligge langt fra finansverdenen.

- Studieretningen har ingen betydning denne pris, som fokuserer på selve studiemiljøet - i håb om at andre lader sig inspirere. Danmark har brug for at tiltrække og fastholde dygtige udlændinge med vidt forskellige kompetencer - ikke kun økonomer og finansgenier, siger Christian Michelsen.

Begrundelsen for at vælge årets prismodtager er, at De Studerendes Råd ved Det Biovidenskabelige Fakultet har vist, hvordan man kan skabe et stærkt internationalt studiemiljø, hvor danske og udenlandske studerende mødes - til gavn for alle.

Her følger et uddrag fra den officielle begrundelse:

  • At DSR (De Studerendes Råd), LIFE (Faculty of Life Science) har forankret det internationale arbejdet i deres hovedbestyrelse og nyder stor ledelsesopbakning
  • At DSR, LIFE sætter nye standarder for internationalt studiemiljø
  • At DSR, LIFE har et velfungerende internationalt studiemiljø
  • At DSR, LIFE har indrettet et særligt mødelokale ("verdensrummet") som fysisk plads for internationale aktiviteter
  • At DSR, LIFE står for et stort anlagt introprogram samt løbende aktiviteter for de internationale studerende
  • At DSR, LIFE prioriterer at ansætte internationale studerende i sin café
  • At DSR, LIFE har foreslået, at en evt. pris skal anvendes til: hjemmeside på engelsk for idrætsforeningen, udbygning af initiativer ved velkomst, opgradering af "verdensrummet" samt etablering af "tænketank" med dertil hørende aktiviteter.
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her