Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2010 FSB ser bekymret p...

FSB ser bekymret på mængden af regler

3. maj 2010

AF MARTIN SEJER LÜTZEN

Financial Stability Board, et af de økonomiske organer, der rådgiver G20-landene, er nu selv blevet bekymret for konsekvenserne og bivirkningerne af den mængde af regulering, der er på vej mod den finansielle sektor.

I et brev fra FSB's formand Mario Draghi til G20-landenes ministre udtrykker han bekymring for, at der kan være problemer med samspillet mellem Basel Komitéens forslag om øgede kapitalkrav og likviditetskrav på den ene side og yderligere skatter og afgifter på den anden side.

- Det er vigtigt at overveje, hvordan kapitalkrav og likviditetskrav spiller sammen med yderligere finansielle skatter og afgifter. Hverken skatter eller afgifter kan erstatte implementeringen af Basel-forslagene, som er de vigtigste, skriver FSB-formanden og uddyber:

- Den samlede effekt af reformer skal overvejes meget nøje for at mindske risikoen for utilsigtede konsekvenser, der vil modvirke økonomisk genopretning.

FSB-formand Mario Draghis brev til G20-ministrene

Om FSB:
Financial Stability Board (FSB) er nedsat af G20 og beskæftiger sig med at udvikle og koordinere reguleringstilsyn, der kan opretholde finansiel stabilitet.
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her