Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2011 Dansk enegang skad...

Dansk enegang skader dansk bankdrift

19. maj 2011

Moody's nedjustering af danske banker understreger, at de danske rammevilkår for bankdrift er ringere end i resten af Europa.

Det internationale ratingbureau Moody's har i dag nedjusteret ratingen for seks af de større danske banker. Moody's begrundelse for nedjusteringen er, at bankpakke III kombineret med Amagerbankens krak har vist, at de danske rammevilkår for bankdrift er ringere end i resten af Europa.

- Bankpakke III har i princippet rigtige egenskaber, men den danske enegang i implementeringen giver store udfordringer for den danske banksektor. Virkningen af bankpakke III understreger nødvendigheden af, at reguleringen af den finansielle sektor skal baseres på internationale regler, siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz.

- Vi befinder os stadigvæk i efterdønningerne af den finansielle krise og faktum er, at der i hovedparten af de andre europæiske lande fortsat eksisterer de facto statsgarantier. På længere sigt er dette ikke en holdbar løsning, men så længe resten af Europa er støttet af et statsligt sikkerhedsnet, bliver danske banker ramt hårdt, når Danmark går enegang, fastslår Jørgen A. Horwitz.

Moody's nedjustering er en advarsel fra det internationale pengemarked, som vil forøge finansieringsomkostningerne for de danske banker.

- Nedjusteringen understreger tydeligt, at der ikke er plads til yderligere særlige danske initiativer, som øger bankernes omkostninger i form af specielle danske reguleringstiltag eller øgede skatter for den danske banksektor. En større omkostningsbelastning vil skade kreditmulighederne i Danmark og reducere den økonomiske vækst, påpeger Jørgen A. Horwitz. 

Finansrådets direktør anfører, at det fremadrettet er helt centralt, at reguleringen af rammevilkårene for den danske banksektor sker med udgangspunkt i fælles europæiske regler.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her