Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2011 Gymnasieelever str...

Gymnasieelever strømmer til iværksætterkonkurrence

3. november 2011

Danmarks gymnasieelever vil være iværksættere. Tilmeldingerne til den årlige iværksætterkonkurrence, European Business Game, er på to år næsten fordoblet.

Ideerne bobler blandt eleverne på landets gymnasier, der også er ivrige efter at sætte forretningsplaner, budgetter og hårde facts bag kreativiteten.

For hvem ved? Måske bliver det starten på en erhvervssucces, som ikke alene sikrer fremtiden for eleverne selv - men som gavner hele samfundet.

I foråret 2012 deltager 1.300 elever i den danske del af den internationale iværksætterkonkurrence European Business Game (EBG), som Finansrådet er hovedsponsor for.

Dermed er der næsten sket en fordobling af tilmeldte elever på to år. I 2009 deltog nemlig kun 743 elever.

Der er to forklaringer på den enorme interesse for at arbejde med iværksætteri, mener Anne Højte, som er gymnasielærer på Viby Gymnasium og som på tiende år har elever med i konkurrencen.

- Faget innovation er nyt og begynder nu for alvor at få fat i eleverne. Her er det oplagt at arbejde med EBG som en del af undervisningen, og hele konkurrencemomentet tænder virkelig de unge, siger Anne Højte, der også peger på samfundsdebatten, som en årsag til den stigende interesse for at dyrke iværksætterkulturen.

- Både elever og lærere er præget af diskussionen om, hvad danskerne skal leve af i fremtiden. Nu handler det om at være innovative, og de unge vil gerne være med i den udvikling. De synes, at det er langt sjovere at arbejde med noget, som helt konkret er relevant for samfundet - i stedet for bare læse om teorierne, siger Anne Højte.

I Finansrådet glæder kontorchef Christian Michelsen sig over den voksende interesse for iværksætteri blandt de unge. Det har Danmark nemlig behov for.

- Vi har hårdt brug for flere iværksættere for at øge produktiviteten i samfundet og skabe ny vækst. Hvis det skal lykkes, er det vigtigt, at de unge tidligt får kulturen ind under huden. De skal have føling med, hvad der skal til, for at komme fra idé til marked. Det får de blandt andet igennem European Business Game, hvor de arbejder med både budgetter og finansiering. Det giver en større chance for at få succes som iværksætter senere i livet, siger Christian Michelsen, der noterer sig, at de elever, der deltager i konkurrencen, kommer fra 47 forskellige gymnasier.

- Der er væsentlig flere gymnasier tilmeldt end tidligere. Vi rammer altså mere bredt nu og kommer ud i alle hjørner af landet.

European Business Game semifinaler afholdes i marts 2012 i lokale banker landet over. Finalen finder sted i Finanssektorens Hus i slutningen af april.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her