Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2011 Innovative unge kæ...

Innovative unge kæmper i EBG

21. marts 2011

Mere end 600 gymnasieelever over hele landet dyster i marts om en plads i finalen af European Business Game (EBG). Bedste innovative opfindelse og forretningskoncept vinder en check på 25.000 kroner samt en plads i den internationale finale.

Det starter med en idé. Og efter seks måneders intensivt arbejde med at udvikle forretningsplaner, står eleverne tilbage med et skræddersyet iværksætterprojekt, finansiel indsigt og et indblik i, hvad der skal til, for at opbygge en forretning.

Det er tyvende år, den internationale konkurrence European Business Game finder sted. Omdrejningspunktet er iværksætteri og samarbejdet mellem gymnasier og landets banker.

Fra begge sider er der stor opbakning - i år er der 156 opfindelser fra 36 gymnasier, og 43 bankfilialer er med i konkurrencen. Startskuddet lyder 21. marts, hvor den første af de i alt 14 semifinaler finder sted i Nørresundby Bank.

Opfindsomheden er altid overvældende. For eksempel vandt en gruppe elever fra Midtfyns Gymnasium både den danske og internationale finale i 2010, for udviklingen af et elektronisk menukort med fakta om råvarerne i maden og spil til junior i ventetiden. Tre elever fra Bornholm, der også deltog i finalen 2010, har allerede taget skridtet videre og er i kontakt med energiselskaber om deres iværksætterprojekt - en vindturbine til at montere på tagryggen af huset, som omsætter vinden til energi.

I Finansrådet, som står bag den danske del af konkurrencen, er direktør Jørgen A. Horwitz imponeret over elevernes entusiasme og den kæmpe opbakning fra banker, der lægger rådgivning og lokaler til rådighed for eleverne.

- Det er utrolig vigtigt for vores samfundsøkonomi, at unge tidligt både får lysten til iværksætteri og samtidig får finansiel forståelse. Jeg håber, at indsatsen på gymnasieniveau sammen med en øget indsats på de videregående uddannelser, på sigt kan være med til at skabe et stærkere innovativt miljø i Danmark, som giver os flere iværksættere, der formår at komme ind i stabile vækstforløb, fordi de er bedre funderede, siger Jørgen A. Horwitz. Finansrådet er hovedsponsor i tæt samarbejde med Foreningen af Lærere i Erhvervsøkonomi og Driftsøkonomisk Forening.

Fakta om European Business Game

European Business Game (EBG) er en international konkurrence for unge på gymnasieniveau. I Danmark deltager mere end 600 elever fra landets gymnasier. EBG blev startet i Italien og har nu eksisteret i Danmark i 20 år.

I Danmark er Finansrådet hovedsponsor, og konkurrencen afholdes i tæt samarbejde med Foreningen af Lærere i Erhvervsøkonomi og Driftsøkonomisk Forening.

Formålet med EBG er, at eleverne gennem en kombination af en konkret forretningsplanlægning, et internationalt krav og konkurrencemomentet får mulighed for både holdningsmæssigt og praktisk at opleve de udfordringer, der findes i erhvervslivet samt lære, at livet i en virksomhed er præget af konstante forandringer.

Formålet er også at stimulere samarbejdet og dialogen i erhvervslivet - herunder både virksomheder og landets banker.

EBG's hjemmeside (business-games.dk)

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her