Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2011 Kampagne: På røven...

Kampagne: På røven - undgå klatgæld

23. november 2011

Penge- og Pensionspanelet vil med den nye Facebook-kampagne "På røven - undgå klatgæld", hjælpe unge mellem 18 og 25 år til at få bedre styr på deres økonomi.

De unge skal motiveres til undgå klatgæld og gøres bevidste om, at det har konsekvenser for deres økonomi - både nu og på længere sigt - når de fx optager dyre forbrugslån og køber på afbetaling.

Kampagnen kører på Facebook og som workshops på forskellige skoler, hvor Karen Thisted og Huxi Bach er værter. Her udveksler de unge holdninger om økonomi og forbrug, og inspirerer hinanden til at holde styr på pengene.

Penge- og Pensionspanelets formål med kampagnen er at få gang i en dialog, hvor unge inspirerer hinanden til at være økonomisk ansvarlige og samtidig bliver informeret om forskellige redskaber, der kan hjælpe dem til at have en sund økonomi.

Facebook-kampagne

I tilknytning til kampagnen har de unge svaret på en række spørgsmål om deres økonomi. Svarene er blevet samlet i en rapport. Det er meget positivt, at langt over halvdelen af unge mellem 18 og 25 år ikke har forbrugslån, og at næsten 60 procent af de unge løbende sparer op.

Undersøgelse om unges privatøkonomi

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her