Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2011 Markant flere bank...

Markant flere bankrøverier

13. januar 2011

132 gange slog røvere til mod banker i 2010. Det er en stigning på 40 pct. i forhold til året før.

Antallet af bankrøverier steg i 2010 med 40 pct., nemlig fra 93 røverier i 2009 til 132 røverier i 2010. Det viser Finansrådets årlige opgørelse.

Statistikken viser samtidig, at det var i årets første kvartal, at bankrøverierne eskalerede voldsomt. Fra 1. januar til 31. marts blev der registreret 55 røverier, mens antallet i de efterfølgende tre kvartaler - henholdsvis 20, 24 og 33 røverier - ligger på niveauet for 2009.

- Det er en meget voldsom oplevelse at blive udsat for røveri. Mange bankansatte er alvorligt mærket af det i lang tid efter, og nogle får livsvarige psykiske mén. Derfor gør bankerne en stor indsats for at nedbringe antallet af røverier, siger kontorchef i Finansrådet Birgitte Mikkelsen.

Mange sikringstiltag

Bankerne investerer store summer i sikringsforanstaltninger såsom tv-overvågning af facader og indgangspartier, farvepatroner, cash in/cash out-maskiner, der hindrer røvernes adgang til kontanter samt tidsforsinkelseslåse, der forsinker udbetaling af større beløb fra kassen. Dertil kommer etablering af flere kassefri filialer og begrænsning af adgang til især røveriplagede filialer.

- Vi er meget opmærksomme på ikke at indføre sikringsforanstaltninger, der kan risikere at optrappe volden. Det er hverken medarbejdere eller kunder tjent med, understreger Birgitte Mikkelsen.

Udbyttet ved røveri er ofte ganske begrænset, ligesom det tit ødelægges af farvepatroner.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her