Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2012 Beskedne overskud ...

Beskedne overskud i banksektoren

11. maj 2012

Sammenlignet med øvrige brancher præsterer banksektoren beskedent overskud og lav egenkapitalforrentning.

De ni største børsnoterede banker kom i 2011 ud med det laveste overskud, hvis man sammenligner på tværs af brancher i et udsnit af landets 44 største virksomheder.

Finansrådets cheføkonom Niels Storm Stenbæk anfører, at en virksomheds indtjening bedst indikeres af den faktor, som egenkapitalen forrentes med via resultatet - egenkapitalens forrentning.

"Mens bankernes egenkapitalforrentning i et vægtet gennemsnit lå på 7 procent, leverede alle øvrige brancher en højere forrentning af egenkapitalen, eksempelvis sundhedssektoren, som havde en egenkapitalforrentning på 34 procent," påpeger Niels Storm Stenbæk.

Nærværende figur viser branchernes egenkapitalforrentning beregnet som et gennemsnit af virksomhedernes egenkapitalforrentning vægtet ud fra balancesummerne.

Egenkapitalforrentning_fordelt_paa_brancher_432_110512

Det er tydeligt, at banksektoren led under en meget svag indtjening i 2011, hvilket blandt andet skyldes meget høje nedskrivninger, mener Finansrådets cheføkonom.

"Selvom overskud i banksektoren ofte fremstilles som værende meget høje målt i nominelle termer, er det helt centralt at sætte resultatet i relation til den egenkapital, der er bundet i virksomhederne," fastslår Niels Storm Stenbæk.

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her