Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2012 Finansrådet uddele...

Finansrådet uddeler pris for internationalt udsyn

16. november 2012

Flemming_161112

Professor Flemming Konradsen fra det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Københavns Universitets modtager "Den Internationale Studiemiljøpris" på 75.000 kr. ved universitetets årsfest i dag. Prisen er sponsoreret af Finansrådet.

Flemming Konradsen modtager "Den Internationale Studiemiljøpris" for sit arbejde med at etablere en international uddannelse i global sundhed på Københavns Universitet – Copenhagen School of Global Health (CSGH).

"Både på uddannelses- og forskningsfronten er det vigtigt, at Københavns Universitet har en stærk international profil. Vi skal tiltrække de dygtigste studerende fra hele verden - og fastholde dem," siger universitetets prorektor Thomas Bjørnholm, der er ansvarlig for internationalisering på Københavns Universitet. Han fortsætter:

"Det kræver alt fra undervisere, som er dygtige til engelsk, fag med internationalt indhold, markedsføring i udlandet og sikring af boliger til de internationale studerende. CSGH og Flemming Konradsen er et fremragende eksempel på det arbejde."

CSGH tiltrækker både danske og internationale studerende, og formidler blandt andet praktikophold i udlandet for danske studerende og praktikophold i Danmark for udenlandske studerende. Dermed er CSGH en succeshistorie, der kombinerer et højt fagligt niveau med internationalt udsyn og kontakt til arbejdsmarkedet.

Dygtig kandidat bliver fremtidens ambassadør

Antallet af internationale studerende i Danmark stiger markant i disse år. Alene i perioden 2005/2006-2009/2010 er antallet af udenlandske studerende, der læser en hel videregående uddannelse i Danmark, steget med 65 pct. Det viser tal fra Styrelsen for Universiteter og internationalisering.

"Vi skal naturligvis støtte internationale kandidater fra KU i at finde ansættelse i DK. Men vi skal også huske, at en dygtig international kandidat fra KU bliver en fremtidig ambassadør for Danmark i hjemlandet," siger Professor Flemming Konradsen.

Prismodtageren suppleres af dir. Jørgen A. Horwitz fra Finansrådet. 

"Et internationalt studiemiljø styrker kvaliteten af uddannelserne og gør de nyuddannede kandidater attraktive for virksomhederne. Vi får især brug for de kloge, udenlandske studerende på arbejdsmarkedet, når økonomien vender," siger Jørgen A. Horwitz i forbindelse med prisuddelingen.

"Den Internationale Studiemiljøpris" er et led i en strategisk samarbejdsaftale mellem Finansrådet og Københavns Universitet, som i øvrigt omhandler strategisk dialog og forsknings- og innovationssamarbejde i regi af CFIR (Copenhagen Finance IT Region).

Internationaliseringsstrategi

Om kort tid frem fremlægger regeringen en ny internationaliseringsstrategi på det videregående uddannelsesområde. Dele af indholdet er allerede kendt, som nu uddannelsesminister Morten Østergaards forslag om, at det skal gøres lettere for de danske studerende at tage deres SU med til udlandet.

Internationaliseringsstrategien forventes at indeholde mulighed for at optage SU-lån til betaling af studieafgifter ved udenlandske universiteter, og endelig forventes et indsatsfokus for tiltrækning af flere udenlandske studerende til danske universiteter.

Fakta:

Internationale studerende i Danmark

De nyeste tal for danske studerende i udlandet og udenlandske studerende i Danmark: 

Kilde: Styrelsen for Universiteter og internationalisering. Tal for 2009/2010 Danske studerende i udlandet Internationale studerende i Danmark
Udvekslingsstuderende 6351 8678
Studerende på en hel uddannelse 3474 15807
I alt 9825 24485

 

Tidligere modtagere af den Internationale Studiemiljøpris
2011: Helle S. Waage-Petersen, professor på det Farmaceutiske Fakultet for hendes indsats for at formidle kontakt mellem internationale studerende på det farmaceutiske universitet og aftagerne på det danske arbejdsmarked.

2010: De studerendes råd på det daværende KU-LIFE for deres indsats for at skabe social integration mellem danske og internationale studerende, og for deres indsats med at formidle kontakt mellem studerende og danske arbejdsgivere.

2009: Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier for udvikling af et internationalt studiemiljø på højeste niveau, herunder samarbejde med nogle af verdens førende universiteter om forskningsbaserede "master classes".

Kontakt:

Professor Flemming Konradsen:
Tlf: 35 32 77 76
Mobil: 60 10 16 61
E-mail: [email protected]
CV mv.: http://isim.ku.dk/staff/beskrivelse/?id=24333&f=2

Jørgen A. Horwitz, direktør, Finansrådet, via pressechef Mikael Winkler på 3370 1015

Thomas Bjørnholm, prorektor og ansvarlig for internationalisering på Københavns Universitet via: Specialkonsulent: Rebekka Knudsen Rektorsekretariatet:

TLF 35322711
DIR 35322711
MOB 30505113
[email protected]
www.rektorat.ku.dk

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her