Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2012 Privatøkonomi skal...

Privatøkonomi skal på skoleskemaet

11. december 2012

Alt for mange unge ender som dårlige betalere. Derfor ønsker Forbrugerrådet og Finansrådet, at privatøkonomi skal på skoleskemaet.

50.000 unge under 30 år står registreret som dårlige betalere i RKI-registret. Det svarer næsten til det antal børn, der blev født i 2011. Forbrugerrådet og Finansrådet mener, at det er alt for mange, og derfor skriver Rasmus Kjeldahl, direktør i Forbrugerrådet, og Jørgen A. Horwitz, direktør i Finansrådet, i dagens "Kroniken" i Politiken, at politikerne skal stille mere præcise krav til undervisningen i privatøkonomi.

Meningen er at sikre, at de unge får lært nogle helt basale privatøkonomiske færdigheder, som f.eks. at lægge et budget, inden de forlader folkeskolen. Dermed får de et godt afsæt for at tage vare på deres egen økonomi. Som led i udspillet tilbyder Forbrugerrådet og Finansrådet også at stille deres egne erfaringer med undervisning i privatøkonomiske emner til rådighed for nyt undervisningsmateriale.

Udspillet fra de to organisationer skal ses i sammenhæng med den reform af folkeskolen, som undervisningsminister Christine Antorini (S) har bebudet.

Se kronikken her

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her