Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2012 Velkommen til Folk...

Velkommen til Folkemødet 2012

13. juni 2012

Folkemødet på Bornholm er i dagene den 14.-17. juni centrum for den politiske debat i Danmark. Finansrådet deltager som både arrangør og debattør. Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz forklarer her hvorfor.

velkommen

Hvorfor er Finansrådet til stede på Folkemødet?

”Fordi Folkemødet er en unik mulighed for at kommunikere direkte med ikke bare beslutningstagere og journalister, men også med helt almindelige bankkunder. I Finansrådets telt på havnen i Allinge er der fri og åben adgang til at deltage i en lang række aktuelle, vigtige og interessante debatter med bl.a. nationalbankdirektør Hugo Frey Jensen og Københavns Overborgmester Frank Jensen. Der er fokus på vækst, innovation og jobskabelse, og der er rig lejlighed for publikum til at stille spørgsmål.”


 
Hvad er bankernes rolle i forhold til netop vækst, innovation og jobskabelse i Danmark?

”Banker har en helt central rolle i at skabe vækst, innovation og jobs, fordi det er bankerne der er med til at skaffe den kapital, der kræves for at skabe vækst i Danmark. Men hertil kommer, at bankerne i sig selv faktisk er et væksterhverv. Bankerne har især været gode til at omsætte IT-forskning til teknologisk innovation i krydsfeltet mellem IT og finans. Det har ikke bare skabt videntunge jobs, det har også skubbet på en positiv udvikling i andre sektorer, eksempelvis i landbruget. Der er fortsat et kæmpe IT-drevet vækstpotentiale inden for finanssektoren, også i eksportøjemed, men den internationale konkurrence er hård.”

velkommen2

 
Hvordan kan Danmark ruste sig til den konkurrence?

”Det er vigtigt at tiltrække nye virksomheder og dermed arbejdspladser til Danmark. Det kan man bl.a. ved at sikre, at virksomhederne herhjemme underlægges de samme rammevilkår som deres udenlandske konkurrenter. Også EU-Kommissionens 2020-strategi, og lokalt f.eks. Københavns Kommunes erhvervspolitik peger i retning af IT-forskning og innovation som en hovedvej til vækst. Jeg er sikker på, at Finanssektoren også fremadrettet vil kunne omsætte den viden til nye ydelser inden for bl.a. mobile banking, IT-sikkerhed og brugervenlighed helt generelt, der vil komme den enkelte bankkunde til gavn.”  

Læs flere artikler fra Finansrådet på Folkemødet

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her