Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2013 Det er blevet nemm...

Det er blevet nemmere at sælge boligen

17. december 2013


Nye tal: Boligmarkedsstatistikken for 3. kvartal bekræfter billedet af et opdelt boligmarked, hvor priserne på huse falder, mens ejerlejlighederne stiger i pris. For begge boligtyper er det dog et lyspunkt, at nedslagene mindskes og handelstiderne er faldende.

Det er blevet nemmere at sælge boliger i Danmark. Det viser den seneste boligmarkedsstatistik. Nok er huspriserne faldet svagt, men der gives mindre nedslag og handelstiderne er kortere.

Prisen på huse faldt i 3. kvartal med 0,5 pct. i forhold til 2. kvartal og 0,4 pct. sammenlignet med samme periode året før. Ejerlejlighederne fortsætter stigningen i et lavere tempo end tidligere med en vækstrate på 0,9 pct. i forhold til 2. kvartal. Sammenlignet med samme periode sidste år, er ejerlejlighederne steget med 8,4 pct.

”Det er stadig ejerlejlighederne, der har førertrøjen på hvad angår prisudviklingen. Det er dog positivt, at prisudviklingen for begge boligtyper er stabiliseret. Prisfaldet på huse er på blot 0,5 pct. og det skal ses i lyset af, at 3. kvartal traditionelt er svagere end 2. kvartal,” siger Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i Finansrådet.
 

Boligerne sælges hurtigere

Graver man et spadestik dybere og ser på andre karakteristika end priserne, er det positivt, at dynamikken på boligmarkedet synes at være styrket.

”For både huse og ejerlejligheder var de gennemsnitlige handelstider faldet i 3. kvartal, både når der sammenlignes med kvartalet og året før. Det vidner om en stigende aktivitet på boligmarkedet,” forklarer Niels Storm Stenbæk.
 

Der gives lavere nedslag i prisen

Også når man ser på, hvor stort et beløb sælgerne i gennemsnit har måttet skære af den senest registrerede udbudspris, er der sket et fald.

”Nedslagene har over en længere periode været faldende for huse og ejerlejligheder. Det er endnu en vigtig indikator, der peger opad,” siger Niels Storm Stenbæk.
 
 

Figur 1. Gennemsnitlige handelstider på boligmarkedet
Kilde: Boligmarkedsstatistikken (udgivet af Realkreditforeningen, Realkreditrådet, Dansk Ejendomsmæglerforening og Finansrådet)
 
 
Figur 2. Gennemsnitlige prisnedslag på boligmarkedet
Kilde: Boligmarkedsstatistikken (udgivet af Realkreditforeningen, Realkreditrådet, Dansk Ejendomsmæglerforening og Finansrådet)

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her