Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2013 Elever fra Nørre G...

Elever fra Nørre Gymnasium blev ”Årets Vismandstalenter”

6. december 2013

Finanssektorens Hus dannede tirsdag ramme om en ny konkurrence i nationaløkonomi for danske gymnasieelever.
 
I 20 år har Vismandsspillet givet danske gymnasieelever en viden om- og en forståelse for sammenhængen mellem økonomisk politik og økonomiske mål, der får forretningen Danmark til at køre rundt. I anledningen af jubilæet har Finansrådet, der står bag Vismandsspillet, udskrevet en elevkonkurrence i nationaløkonomi, ”Årets Vismandstalent”.
 
Elever fra 16 gymnasier over hele landet, deriblandt Silkeborg Gymnasium, Ribe Katedralskole, Nørre Gymnasium og Marselisborg Gymnasium, har siden medio november deltaget i konkurrencen online. Tirsdag den 3. december var de ni bedste hold samlet til finaledag i Finanssektorens Hus i København.
 
Historisk har mange lærere integreret Vismandsspillet i deres undervisning, især i samfundsfag, fordi spillet giver eleverne en enkel og direkte adgang til selv at lege med de komplicerede sammenhænge mellem økonomisk politik og økonomiske mål, som vi bl.a. kender fra forhandlingerne omkring finansloven. Alene i år har Vismandsspillet således haft ca. 93.000 besøg af mere end 40.000 unikke brugere.
 
I løbet af finalen dystede eleverne i komplicerede nationaløkonomiske spørgsmål på tid, og de kom med forslag til, hvordan regeringen, her midt i valgperioden, kan forbedre Danmarks konkurrenceevne og samtidig øge velfærden.
 


 
Under finalen blev eleverne løbende bedømt på deres faglige forståelse, på løsningsforslagenes relevans, på selvstændighed og præsentationsteknik af en kompetent dommertrio bestående af overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen (Det Økonomiske Råd), professor Per Kongshøj Madsen (Aalborg Universitet) og vicedirektør i Finansrådet Louise Caroline Mogensen.
  
Vinderne blev 3. G’erne Maria Kortenbach og Lasse Hoffmann fra Nørre Gymnasium, som begge har samfundsfag på A-niveau.
 


 
Den 1. januar 2014 går Finansrådet i gang med at udvikle et nyt privatøkonomisk modul til Vismandsspillet, således at spillet når hele vejen rundt om økonomien. Den nye version af Vismandsspillet inkl. det privatøkonomiske modul er klar den 1. oktober 2014.
 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her