Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2013 Finansrådet lancer...

Finansrådet lancerer ny prisportal

16. september 2013

​Fra i dag kan de danske forbrugere klikke sig ind på en ny prisportal og se, hvad en basal indlånskonto koster i de danske, grønlandske og færøske banker.
 
Det er Finansrådet, der står bag basalindlånskonto.dk. Ideen til prisportalen udspringer af et møde tilbage i januar måned mellem den daværende erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen og Finansrådet. Her var der enighed om, at Finansrådet skulle sikre, at bankerne fremover på et sammenligneligt grundlag skal give oplysninger om, hvad det koster at have adgang til en basal indlånskonto.
 
”Jeg glæder mig over, at prisportalen er færdigudviklet og over, at så mange danske, grønlandske og færøske banker, spare- og andelskasser har valgt at være med, selv om det er frivilligt at deltage,” siger underdirektør i Finansrådet Susanne Dolberg.
 
I maj offentliggjorde Europa-Kommissionen en prisundersøgelse af gebyrerne for en basal indlånskonto i de 27 EU-lande. Undersøgelsen viste, at de danske banker var blandt de billigste. Kun banker i Belgien, Holland og Luxembourg opkræver lavere, gennemsnitlige gebyrer. Danskerne betaler i gennemsnit ca. 375 kr. i årligt kontogebyr, mens tallet til sammenligning er næsten fem gange så højt i Italien.
 
På basalindlånskonto.dk kan forbrugerne finde oplysninger om såvel oprettelsesomkostninger som de årlige omkostninger knyttet til en basal indlånskonto. De kan også se prisen på den korttype, som de forskellige banker tilbyder til kontoen. Og endelig kan de finde priser på andre serviceydelser i den enkelte bank såsom kassebetjening og kontanthævninger i bankernes automater.
 
”Forbrugerne har fået en meget enkel og brugervenlig mulighed for at se priser på bankernes mest basale produkt,” siger underdirektør Susanne Dolberg.  
 
 

  

Faktaboks: Hvad er en basal indlånskonto

​Det er en konto, hvor kunden kan indsætte og hæve penge, få indsat løn eller sociale ydelser og hæve dem igen. Kontoen kan også fungere som NemKonto.
 
Det er frivilligt for pengeinstitutterne at deltage på
basalindlånskonto.dk.
 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her