Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2013 Nye mikrolån styrk...

Nye mikrolån styrker væksten

16. december 2013

Vækstfondens nye mikrolån er ifølge Finansrådet godt nyt for mindre virksomheder, der dermed får hjælp til at realisere deres forretningsplaner.

Bankerne ser frem til at samarbejde med Vækstfonden om nye mikrolån, der er målrettet såkaldte mikrovirksomheder. Den nye finansieringsform er kommet i stand på baggrund af en aftale, som Vækstfonden har indgået med den Europæiske Investerings Fond.

Finansrådet har været fortaler for, at forskellige støtteordninger samles i Vækstfonden, så der skabes én indgang for virksomhederne og bankerne.  Viden og erfaringer om finansiering af iværksættere og vækstvirksomheder bør samles hos én aktør frem for at sprede opgaven ud på flere aktører og administrationer. Finansrådet hilser derfor den nye finansieringsform velkommen:

”Lånene kan hjælpe med at realisere små virksomheders vækstplaner, eksempelvis start af egen virksomhed, investeringer, driftsfinansiering og ejerskifte. Det kan være et medvirkende element til at understøtte den vækst, alle efterlyser,” siger vicedirektør i Finansrådet, Louise C. Mogensen
 

Mikrolånet fungerer som en lille vækstkaution

Et mikrolån kan udgøre op til 185.000 kr. og for at komme i betragtning til lånet, skal virksomheden have under 10 ansatte og en omsætning på maksimum 14,9 mio. kr. eller en balance på maksimum 14,9 mio. kr. Mikrolånet fungerer som en lille vækstkaution, hvor Vækstfonden garanterer en tabsdækning på 75 pct. Det gælder så længe bankens samlede tabsrate på porteføljen af mikrolån ikke overstiger 33 pct. Er tabsraten højere, dækker Vækstfonden mindre end 75 pct. af tabet.

Bankerne kan gøre brug af mikrolånene med virkning fra 16. december 2013.
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her