Røveristatistik

30. oktober 2013

Finansrådet har modtaget bankernes indberetninger af røverier for 3. kvartal 2013. Tendensen med få røverier mod de fysiske filialer fortsætter.

Der var i 3. kvartal 7 røverier. Og selvom det er en stigning i forhold til sidste kvartal, glæder vi os over, at tendensen med få røverier mod de fysiske filialer fortsætter.

 ”Det er fortsat en pæn statistik for året, og bankerne fastholder derfor de gode initiativer. I forhold til de oplevelser, der for tiden ses ved røverier, er et af de mere specielle, at der sker røverier på kontantfrie filialer,” siger juridisk konsulent i Finansrådet Henriette Rolskov.
 

Netbank

Antallet af gennemførte netbankindbrud er fortsat lavt i Danmark, selvom de danske banker befinder sig i en situation med stadig flere og mere avancerede angreb.
 
”Der var i sidste kvartal 35 forsøg på netbankindbrud, hvoraf 11 lykkedes med et tab på 695.490 kr. til følge. Det tal ligger indenfor gennemsnittet,” oplyser Henriette Rolskov.
 
En af de nye tendenser omkring netbankindbrud i Danmark er, at angriberen forsøger at opsnappe de engangskoder, der sendes til kundernes mobiltelefon. Bankerne er naturligvis opmærksomme på den nye indgangsvinkel og håndterer truslen, men brugerne kan hjælpe ved at være ekstra opmærksomme.
 
”Brugerne skal lægge mærke til, om de ved login på netbanken ser et skærmbillede, som handler om at installere et mobilcertifikat og indtaste telefonnummer og telefonmodel. Sker det, skal kunden ikke gøre det men i stedet kontakte banken,” forklarer Henriette Rolskov.
 

Korrektioner

Derudover var der korrektioner på statistikken for netbankindbrud i 1. kvartal 2013. Hvor der tidligere var indberettet 31 sager er tallet nu 35 sager og tabet er steget fra 510.968 kr. til 607.168 kr.
 
Til 2. kvartal 2013 knytter sig følgende korrektioner: hvor der tidligere var 56 sager, er der nu indberettet 68 sager og tabet er steget fra 1.570.454kr. til 1.601.254 kr.
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her