Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2013 Antallet af bankrø...

Antallet af bankrøverier halveret

28. maj 2013

De seneste års tendens med store fald i røveristatistikken fortsætter i 1. kvartal 2013.

Nye tal fra Finansrådet viser, at der blev begået 13 røverier mod danske banker i 1. kvartal 2013. Ifølge juridisk konsulent i Finansrådet Henriette Rolskov er det en halvering i forhold til samme periode sidste år.

”Fra 2010-2012 faldt antallet af bankrøverier fra 135 til 70. Og det er naturligvis positivt, at udviklingen ser ud til at fortsætte i den rigtige retning. Men 13 røverier er stadigvæk 13 for mange,” siger juridisk konsulent i Finansrådet Henriette Rolskov med henvisning til de ofte store personlige omkostninger for det personale og de kunder, der er vidner til et røveri.

Røveristatistikken knytter sig til bankrøverier, hvor røveren har truet sig til et udbytte med våben såsom pistol, kniv, et koben eller har udvist en truende adfærd. Tallene dækker også over røveriforsøg, hvor det ikke er lykkedes for røveren at få udbytte.

Ifølge Henriette Rolskov skyldes nedgangen i røveristatistikken bl.a. bankernes særlige fokus på at øge sikkerheden i filialerne.

”Der er færre kontanter i filialerne og et øget fokus på at sikre de kontanter der findes. Derfor er der også god grund til at formode, at antallet at røverier vil fortsætte med at falde, ” forklarer Henriette Rolskov og fortsætter:

”Med en mere begrænset adgang til kontanter stiger risk-raten for den enkelte ansatte der har kontakt med kontanter og dette er noget bankerne er meget opmærksomme på og fortsat vil arbejde med, for at sikre de bedst mulige rammer for bankernes medarbejdere.”

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her