Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2013 Danmarks bedste iv...

Danmarks bedste iværksættere kommer fra Aabenraa

3. maj 2013

Fem elever fra Aabenraa Statsskole løb med sejren i Danmarks ældste iværksætterkonkurrence, European Business Game med et projekt, der kan redde tusindvis af menneskeliv.

Det skal være slut med de tragiske højresvingsulykker, hvor cyklister bliver fanget i bilisternes blinde vinkel. Det mener Mathias Schaadt-Hansen, Rikke Schmit, Jesper Albrectsen, Rasmus Vejbye og Christine Sørensen, der torsdag vandt årets udgave af European Business Game i Finanssektorens Hus i København. 

Holdet fra Aabenraa Statsskole kalder deres vinderprojekt for B-safeT. Det bygger på en idé om at sætte en effektiv stopper for de tragiske højresvingsulykker, hvor cyklister bliver fanget i bilisters blinde vinkel. B-safeT´s løsning er en infrarød sender, der sættes på cyklen. Signalet fra cyklen bliver opfanget hos bilisten via en infrarød modtager, hvis bilisten har blinklyset tændt og har tænkt sig at køre til højre. En alarm i bilen vil så advare bilisten om, at der er cykler til højre, der kræver opmærksomhed.

I konkurrencen, der i år har 20 års jubilæum og dermed er Danmarks ældste iværksætterkonkurrence, dyster gymnasieelever om at etablere den bedste fiktive virksomhed. Som en del af konkurrencen, der følger skoleåret, har eleverne undervejs haft kontakt til- og sparret med det lokale erhvervsliv og banker, som har stillet rådgivere og konsulenter til rådighed.

"Det har været fantastisk spændende, ekstremt lærerig og hårdt at være med i konkurrencen. Vi har mødt og dystet mod mange andre stærke hold, så der har været nogle solide op- og nedture undervejs," siger de fem vindere.

I starten af juli rejser de fem gymnasielever til Færøerne, hvor de skal repræsentere Danmark ved den europæiske finale.

"Der venter nogle barske uger. Vi skal hjem og kigge vores projekt godt igennem og have strammet grundigt op, hvis vi skal have en chance for at gøre os, men det er vi selvfølgelig også parate til. Vi har virkelig fået blod på tanden og ekstrem respekt for det at være iværksættere."

Om samme emne:

Fakta om EBG:

European Business Game blev første gang afholdt i skoleåret 1992/1993. 

Ikke færre end 42 gymnasier deltager med et eller flere hold. Hvert hold består af tre-fem elever. I alt deltager 1.586 elever i konkurrencen, hvilket er en stigning på 24 pct. i forhold til sidste år. 

Erfaringerne fra tidligere års EBG-konkurrencer viser, at de unge, der har deltaget i European Business Game, er ekstra motiverede i forhold til at søge en karriere i erhvervslivet end andre gymnasielever.

Inden dagens finale i Finansrådets Hus i København, har der været afholdt 24 lokale kvartfinaler og to semifinaler.

Bag European Business Game i Danmark står arrangør og hovedsponsor Finansrådet, Foreningen af Lærere i Erhvervsøkonomi (STX), Driftsøkonomisk Forening (HHX), Ministeriet for Børne- og Undervisning og DI-Handel.

Læs mere om European Business Game

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her