Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2013 Finansrådet støtte...

Finansrådet støtter adgang til basal indlånskonto

31. januar 2013

På et møde den 30. januar 2013 med erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen har Finansrådet bekræftet, at banksektoren står ved dens samfundsansvar, og vil sikre, at forbrugerne, herunder også svage forbrugere, har adgang til en basal indlånskonto.

"Vi har haft et godt og konstruktivt møde med ministeren. Vi er glade for at have fået muligheden for at slå fast, at bankerne har et samfundsansvar, og vi er blevet enige om en række gode initiativer, som Finansrådet aktivt vil bidrage til," siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz.

Blandt andet vil Finansrådet medvirke til at få præciseret, hvad der skal forstås ved fair og rimelige vilkår for en basal indlånskonto. Det vil sige en konto, der kan anvendes som NemKonto, og hvor der alene kan indsættes og hæves penge. Det er også aftalt, at Finansrådet vil etablere en hjemmeside, som kan gøre det nemt og overskueligt for forbrugerne at sammenligne, hvilke gebyrer der er forbundet med en basal indlånskonto blandt Finansrådets medlemmer.

"Der er omkostninger forbundet med enhver serviceydelse, herunder en basal indlånskonto. Derfor er vi enige med ministeren i, at det præciseres, hvad der kan anses for fair og rimelige vilkår for en basal indlånskonto. Det er et arbejde, som også er relevant i forhold til et kommende EU-direktiv om en harmoniseret adgang til basal betalingskonto inden for EU," siger Jørgen A. Horwitz. 

Finansrådet støtter også erhvervs- og vækstministerens initiativer vedrørende en særlig offentlig hotline for eventuelle forbrugere, der måtte have problemer med at oprette en basal indlånskonto og at Finanstilsynet skærper fokus på området.

Om samme emne:

Jørgen A. Horwitz gennem
journalist Thomas Søie Hansen på
telefon 3016 1098

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her