Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2013 Historisk mange so...

Historisk mange sommerhuse til salg

27. marts 2013

De hårde økonomiske tider får danskerne til at skille sig af med sommerhuset, vurderer cheføkonom.

Påsken er traditionelt den tid på året, hvor danskerne valfarter til sommerlandet for se på- og købe sommerhuse. Ifølge cheføkonom i Finansrådet Niels Storm Stenbæk kan potentielle købere i år se frem til et større udbud af sommerhuse med til salg skilt på havelågen end nogensinde før.  

”Boligmarkedsstatistikken viser, at der er historisk mange sommerhuse til salg for tiden,” siger Niels Storm Stenbæk.

”Noget tyder på,” siger han videre, ”at den vedholdende økonomiske krise har fået folk til at skille sig af med disse aktiver for at sikre balance i husholdningens økonomi.”

Figur 1. Boliger til salg (klik på figur for at se den i pdf-format)

Nyhed1_figur1_432_270313 

Kilde: Boligmarkedsstatistikken (udgives af Realkreditforeningen, Realkreditrådet, Dansk Ejendomsmæglerforening og Finansrådet)

 

Går man tilbage i tiden og ser nærmere på historikken for antal boliger til salg, viser boligmarkedsstatistikken, at antallet af sommerhuse til salg har været markant stigende siden 2004. Den tendens præger ikke andre boligtyper såsom parcel- og rækkehuse og ejerlejligheder.

Ved udgangen af 2012 var der på landsplan 10.104 sommerhuse til salg, det er over tre gange så mange, som for 10 år siden.

Til sammenligning var der ved årsskiftet 7.819 ejerlejligheder til salg. Går man tilbage til 2004 var der faktisk næsten dobbelt så mange ejerlejligheder til salg ifht. sommerhuse.

”Det er et symptom på den dybe krise, vi trods alt stadig befinder os i. Danskerne holder på deres faste bolig og skiller sig i langt højere grad af med luksusgoder som eksempelvis et sommerhus,” forklarer Niels Storm Stenbæk.

Figur 2. Fordelingen af boliger til salg fordelt på type (klik på figur for at se den i pdf-format)

Nyhed1_figur2_432_270313

Kilde: Boligmarkedsstatistikken (udgives af Realkreditforeningen, Realkreditrådet, Dansk Ejendomsmæglerforening og Finansrådet)

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her