Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2014 Finansrådet efterl...

Finansrådet efterlyser bredere samarbejde om cyber security

9. december 2014

Der er gode takter i IKT-vækstpakken, som regeringen præsenterede tirsdag. Det er også positivt, at regeringen har fokus på IT-sikkerhedstruslen, men et Virksomhedsråd for IT-sikkerhed kan ikke stå alene. Dertil er truslen for stor, mener Finansrådet, der opfordrer til, at der etableres et egentligt Nationalt Sikkerhedsråd.

Finansrådet vurderer, at regeringens IKT-vækstpakke indeholder mange gode initiativer, der samlet set kan medvirke til, at IKT-væksten i Danmark udnyttes bedst muligt.  

”Digitaliseringen rummer store muligheder for øget vækst. Og Danmark skal udnytte de muligheder. Det kræver en stor og bred indsats fra både offentlig og privat side, og i det lys er regeringens udspil værdsat og et godt udgangspunkt for et fortsat tæt samarbejde,” siger vicedirektør i Finansrådet Louise C. Mogensen.

Udspillet adresserer en række af de områder, hvor en indsats er påkrævet. Det gælder for eksempel i forhold til IT-sikkerhed, hvor Finansrådet med tilfredshed konstaterer, at regeringen ønsker at etablere et Virksomhedsråd for IT-sikkerhed i virksomhederne.

”Et Virksomhedsråd for IT-sikkerhed er positivt, men kan ikke stå alene – hertil er truslen for stor. Det offentlige, politikerne, banksektoren og det øvrige erhvervsliv bør derfor arbejde sammen om en national cyber security-strategi, og vi skal derfor benytte lejligheden til at gentage opfordringen fra Finansrådets årsmøde i sidste uge om, at der etableres et egentligt Nationalt Sikkerhedsråd”, siger Louise C. Mogensen.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her