Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2014 Ny aftale om vækst...

Ny aftale om vækstplan vil styrke landbruget

2. april 2014

Finansrådet støtter regeringens forslag om at liberalisere landbrugsloven, så andre end landmænd får bedre muligheder for at investere i landbrugsbedrifter.

Regeringens Vækstplan for Fødevarer er godt nyt for landbruget, som nu blandt andet får lettere ved at skaffe risikovillig kapital.

”Et gennemsnitligt landbrug koster ca. 40 millioner kroner. Uanset hvor dygtig den unge landmand er, er det de færreste, der kan rejse den nødvendige risikovillige kapital.
 
Selvom en landmand – meget imponerende – har sparet mellem en halv og en hel millioner kroner op, er det ikke tilstrækkeligt til at finansiere et køb af en landbrugsbedrift udelukkende ved bank og realkredit-finansiering,” siger vicedirektør i Finansrådet Louise C. Mogensen, og fortsætter:

”En liberalisering af landbrugsloven kan bidrage til at løse landbrugets udfordringer med at skaffe risikovillig kapital, da eksterne investorer får bedre mulighed for at investere i landbruget”.

Vækstplanen indeholder også forslag, som vil forbedre landbrugets rammevilkår. Regeringen foreslår, at hele reguleringen af landbruget kommer til at ligne de regler, der gælder i nabolande som Tyskland, og at antallet af randzoner reduceres.

”Landbruget har brug for bedre rammevilkår, så erhvervet kan klare sig i konkurrencen og efterkomme den globale efterspørgsel på fødevarer. Vækstplanen indeholder gode takter på det område.
 
Samtidig opfordrer Finansrådet regeringen til at tage fat på Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger om en mere målrettet regulering, der for alvor kan gøre en forskel for landbruget. Den målrettede regulering giver netop mulighed for, at landbrugsproduktionen kan øges i områder, hvor naturen og miljøet kan tåle det, mens produktionen reduceres eller ændres i de sårbare naturområder,” siger Louise C. Mogensen.
 
 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her