Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2015 Banker bidrager ti...

Banker bidrager til udvikling af landbruget

4. maj 2015

​Bankerne støtter en række nye initiativer, der skal bringe landbruget tilbage på rette spor.
 
Regeringen, landbruget, bankerne og realkreditinstitutterne gik mandag sammen om en række initiativer, der skal forbedre landbrugets situation.
 
Blandt andet fortsætter og intensiverer bankerne den individuelle rekonstruktionsproces blandt de konkurstruede bedrifter, der allerede er i gang. Det skal understøttes af mere fleksibilitet i tilsynets tilgang til landbruget, gennem bedre muligheder for at skyde mere egenkapital i landbruget og ved mere fokus på landbrugets internationale konkurrenceevne.
 
”Det er gode initiativer, vi er blevet enige om i dag. Vi har alle en fælles interesse i at være med til at løse landbrugets udfordringer. Bankerne tager et medansvar, fordi landbruget er et vigtigt erhverv for dansk økonomi, og derfor er det vigtigt, at vi alle – finanssektor, myndigheder og selvfølgelig landbruget selv – er med til at løfte opgaven,” siger Finansrådets formand Tonny Thierry Andersen.
 
For bankerne er det vigtigt, at det altid er en individuel afgørelse, om et landbrug skal rekonstrueres afhængigt af den enkelte bedrifts situation.
 
”Det er afgørende både af respekt for landmanden og for den bank, der har ydet lån til ham,” siger Tonny Thierry Andersen, der peger på, at initiativerne samlet set giver bankerne bedre muligheder for at bidrage til en forbedring af landbrugets situation.
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her