Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2016 Finansrådet opford...

Finansrådet opfordrer Basel Komiteen til at udskyde høringsfrist

25. februar 2016

Finansrådet har sammen med de andre nordiske bankforeninger sendt et brev til Basel Komiteen, og opfordret til, at fristen for svar på høringen over revisionen af kapitalkravene til banker og realkreditinstitutter under såkaldte standardmetode for kreditrisiko, udskydes.
 
Det er nødvendigt, lyder det fra Finansrådet, som peger på at det skal være muligt at vurdere forslaget i sammenhæng med det næste forslag, som Basel Komiteen barsler med, om begrænsninger i brugen af alternativet til standardmetoden, nemlig de såkaldte IRB modeller.
 
- Vi frygter, at Basel Komiteens udspil til revision af IRB metoden vil medføre nye begrænsninger i brugen af metoden, og at der indføres et gulv for kapitalkravet under IRB, der baseres på den nye standardmetode. Det vil betyde, at den nye standardmetode får vidtrækkende konsekvenser for andre institutter, end dem den er beregnet til; nemlig IRB institutter, der står for langt hovedparten af boligfinansieringen i Danmark, siger kontorchef i Finansrådet Michael Friis.
 
- Vi håber at Basel Komiteen vil være lydhøre for vores opfordring om at udskyde høringsfristen. Vi mener ikke, at den proces, der er valgt for høringerne over forslagene til nye kapitalkrav er tilfredsstillende. Det er vigtigt med et samlet overblik af samspillet mellem de forskellige forslag og de konsekvenser de tilsammen vil kunne få, siger kontorchef i Finansrådet Michael Friis.
 
 
Yderligere oplysninger:
Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen, telefon: 3016 1009 eller mail: [email protected]
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her