Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2016 Forslag til ny mar...

Forslag til ny markedsføringslov er på bordet

12. oktober 2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har fremsat forslag til ny markedsføringslov. I Finansrådet glæder man sig over, at erhvervslivet nu kan se frem til en mere klar lov i forhold til opbygning og begrebsanvendelse.
 
Ministeren lægger i sin forslag op til, at de kommende danske regler i højere grad svarer til reglerne i de andre EU-lande. Det er vigtigt, at virksomhederne har samme konkurrencevilkår som såvel deres danske som udenlandske konkurrenter, lyder det fra Finansrådet.
 
Helt konkret vil den nye lov betyde, at hvis der er tale om markedsføring af lån, vil der blive ens krav for alle virksomheder i markedsføringsloven i forhold til både lån og boliglån.
 
Men hvis der ikke fremgår en rentesats eller en talstørrelse af markedsføringen, er der ingen pligt til at oplyse en række standardoplysninger om lånevilkårene i markedsføringen.
 
- Skiltningsregler er vigtige for gennemsigtigheden, når den enkelte forbruger skal træffe beslutning om, hvilket produkt der skal købes, siger juridisk direktør i Finansrådet Kenneth Joensen og fortsætter:
 
- Vi skal derfor opretholde regler om skiltning af priser på lån for både finansielle virksomheder og ikke-finansielle virksomheder. 
 
Det synes vi, og det er Forbrugerrådet Tænk og prisportalen MyBanker også enige med os i.
 
 
For yderligere oplysninger
Kontakt Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen på telefon: 3016 1009 eller på [email protected]
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her