Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2016 Pengeuge 2016: Vid...

Pengeuge 2016: Animationsfilm skal huske de unge på digital sikkerhed

7. marts 2016

Som optakt til årets pengeuge lancerer Finansrådet fire korte animationsfilm målrettet unge og de sociale medier. Med animationsfilmene ønsker Finansrådet at sætte fokus på unges færden på nettet og digital sikkerhed.
 
Pengeuge, som kører i uge 11, henvender sig til skolernes ældste klasser. Igennem undervisning bliver de af bankdirektører og bankrådgivere klædt på til at håndtere deres privatøkonomi. Som noget nyt bliver der i år også sat fokus på digital sikkerhed, når pengeuge løber af stablen.
 
- De unge på landets skoler har adgang til betalingskort, netbank og MobilePay og Swipp. Det er vigtigt, at de ved, hvordan disse nye muligheder bedst betjenes, og hvordan de kan sikre sig mod snyd og svindel, lyder det fra Finansrådets vicedirektør Louise Mogensen.
 
- Animationsfilmene skal samtidig vise de unge, hvordan de handler sikkert på nettet, hvordan de beskytter personlige oplysninger, bruger NemID og digital post. Vi håber, at animationsfilmene kan øge den digitale sikkerhed blandt de unge, så de tænker sig en ekstra gang om, når de færdes på nettet, slutter Louise Mogensen.
 
 
Yderligere oplysninger:
Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen,
telefon: 3016 1009 eller mail: [email protected]
 
 

Praktisk:         

  • Politiet og Digitaliseringsstyrelsen bakker op om indsatsen for mere og bedre digital sikkerhed
  • Pengeuge kører i uge 11 (14.-18. marts).
  • 21.000 elever er med i pengeugen.

De fire animationsfilm om digital sikkerhed

Læs mere om pengeugen på:

Pengeuge.dk

Pengeuge på Facebook

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her