Forside Nyheder Nyt fra Finansråde... 2016 Vismændene bør hus...

Vismændene bør huske ratepensionen

11. oktober 2016

Vismændene har i dag fremlagt efterårets vismandsrapport, hvor de blandt andet behandler regeringens 2025-plan.
Finansrådet er enig med vismændene i, at planens overordnede fokus på at styrke produktivitet og beskæftigelse er relevant. Vi støtter klare og ambitiøse mål for væksten i Danmark. 
 
2025-planen indeholder flere forslag på pensionsområdet. Finansrådet er enig med vismændene i, at det er nødvendigt at gennemtænke det samlede pensionssystem, og at hyppige ændringer er uhensigtsmæssige. 
 
- Det skaber usikkerhed for den enkelte, hvis pensionssystemet hele tiden laves om. Det er afgørende, at vi får et solidt og fremtidssikret system, som danskerne kan have tillid til, siger Finansrådets cheføkonom Niels Arne Dam.
 
- Grundlæggende skal vi have et system med god konkurrence og valgfrihed for den enkelte. I Finansrådet foreslår vi helt konkret en ratebaseret pensionsordning med en lang udbetalingsperiode som alternativ til den aldersopsparingslivrente, der indgår i 2025-planen.
 
Vi mener samtidig, at man bør sætte det nuværende loft på 50.000 kr. for indbetalinger til ratepensioner tilbage til 100.000 kr. Det vil være med til at fremme opsparingen og skabe tryghed i en tid, hvor ressourcerne kommer under stadig større pres, slutter Niels Arne Dam.
 
Se hele Finansrådets kommentar her.
 
For yderligere oplysninger
Kontakt Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen
Telefon: 3016 1009 eller på [email protected]
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her