Næste generation af den nationale identifikations- og digitale signeringsinfrastruktur (NemID)

27. juni 2014

Ved brev af 28. maj 2014 har Digitaliseringsstyrelsen anmodet Finansrådet om bemærkninger forud for genudbuddet af næste generation af den nationale identifikations- og digitale signeringsinfrastruktur (NemID).
 
Bankerne bakker op om det digitale Danmark og er positive i forhold til at fortsætte et samarbejde om en fælles kerne for næste generations NemID på tværs af den offentlige og finansielle sektor. Dette både for at bidrage til at understøtte løsningen af samfundsmæssige udfordringer, for at høste synergi på tværs af sektorerne og for, at borgerne/kunderne får en god brugeroplevelse.
 
I 2017 vil de fleste borgere og virksomheder være digitale i forhold til offentlige myndigheder, bl.a. på grund af regeringens ambitiøse borger- og virksomhedsrettede digitalisering. Dette er nyt i forhold til 2010, og der er mange erfaringer, der kan bringes videre i forhold til at skabe fremtidens løsning.
 
I forhold til den tekniske infrastruktur ser bankerne behov for en løsning, der er opbygget i servicemoduler med klare grænseflader og en agil tilgang, med en hovedvægt på at kunne reagere hurtigere på kundernes behov og løbende levere nye services.

Høring:

Høringssvaret:

Kontakt:

Henriette Rolskov
Seniorkonsulent
Telefon: 3370 1102
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her