Forside Politik Kommentarer 2009 Stort IT-skridt i ...

Stort IT-skridt i folkeskolen

29. maj 2009

Det er evident, at vores samfund bliver mere og mere IT-baseret. Det er derfor glædeligt, at der netop er afsat 11 millioner til IT i folkeskolen, mener Finansrådet.

Det er i folkeskolen, at det grundlæggende almentdannende fundament skal lægges. Og for at være dannede skal de kommende generationer selvfølgelig alle være superbrugere for at kunne begå sig i et moderne samfund og på sigt på moderne arbejdspladser. Derfor er det nødvendigt at IT-basere undervisningen i folkeskolen i langt højere grad og integrere IT i alle fag. Kun derved kan vi uddanne de kommende generationer til at besidde netop de kompetencer, der kan modsvare den stigende digitalisering i samfundet.

Det er især positivt, at Undervisningsministeriet nu sætter gang i et initiativ med at udvikle e-læringskurser til lærerne. Kun ved selv at anvende og blive fortrolige med de elektroniske undervisningsformer kan de opbygge gode, dybt faglige undervisningsforløb for eleverne. Samtidig skal initiativet give eleverne mulighed for elektronisk lektiehjælp.

IT er således kommet et stort skridt videre imod at være en integreret og naturlig del af den almene dannelse, der må og skal finde sted i landets grundskoler. Det er derfor positivt, at Undervisningsministeriet nu sætter handling bag ønsket om at sikre Danmark en fremtidig plads i den digitale elite.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her