Forside Politik Kommentarer 2009 Vismandsspillet i ...

Vismandsspillet i top-10 ved e-læringsprisen

27. oktober 2009

Finansrådets nye samfundsøkonomiske hjemmeside Vismandsportalen har opnået en placering blandt de 10 bedste bidrag ved e-læringsprisen 2009.

Vismandsportalen er hjemsted for "Vismandsspillet", der kan opleves på Uddannelsesforum i Odense den 3. og 4. november sammen med de andre bidrag til e-læringsprisen 2009. Vismandsspillet scorede højt på ide, udførelse, pædagogik og differentieringspotentiale.

Vismandsspillet er et web-baseret simulationsspil baseret på den økonomiske model ADAM fra Danmarks Statistik og Heimdal-modellen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som begge bruges af professionelle økonomer. Spillet sætter fokus på forståelsen af samfundsøkonomiske begreber og konsekvensen af den førte økonomiske politik. Man kan populært sagt selv lege økonomisk vismand, finansminister eller noget helt tredje.

- Vi synes selv, det er et genialt spil, og det er oven i købet super aktuelt i den nuværende situation, hvor alle medier, politikere og økonomer diskuterer, hvordan Danmark kommer ud af den økonomiske krise. I Vismandsspillet kan man selv sidde og skrue op og ned for eksempelvis arbejdsløshed og se, hvilke konsekvenser det får for resten af samfundsøkonomien, siger Charlotte Plum Jensen fra Finansrådet, der står for udbredelsen af Vismandsspillet.

Vismandsspillet appellerer til alle med en samfundsøkonomisk interesse, men henvender sig især til lærere og studerende på ungdomsuddannelser og universiteter, men er også relevant for folkeskolens ældste klasser. Kort sagt alle, der ønsker at lære om økonomiske sammenhænge og politiske handlemuligheder. Alle landets uddannelsesinstitutioner har gratis adgang til Vismandsspillet.

Vismandsportalen indeholder desuden en læringsportal fyldt med fakta om samfundsøkonomi samt opgaver og test i tre sværhedsgrader.

Vismandsspillet er udviklet for Finansrådet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, professor Per Kongshøj Madsen fra Aalborg Universitet og lektor Ernst Jensen, Falkonergårdens Gymnasium. Det har eksisteret på CD-Rom siden 1994, men er i år udkommet i en ny, opdateret og forbedret web-udgave.

Se Vismandsspillet på http://www.vismandsportalen.dk/ eller læs mere på http://www.finanskarriere.dk/.

Kontakt:

Charlotte Plum Jensen
Uddannelseskonsulent
Telefon: 3370 1139
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her