Forside Politik Kommentarer 2010 Banker hjælper nat...

Banker hjælper naturligvis skat

7. september 2010

Finansrådet har på ingen måde forsøgt at forhale processen med at udlevere oplysninger til brug for SKATs operation "Money Transfer", sådan som det fremgår af flere medier tirsdag. Tværtimod er det kun ved hjælp af et meget tæt samarbejde mellem bankerne og Finansrådet, at SKAT nu er i stand til at fortælle om overordentligt store pengeoverførsler til udenlandske konti.

Finansrådet har fra begyndelsen samarbejdet tæt med SKAT i denne sag. Imidlertid har Finansrådet også haft behov for at sikre, at SKAT havde lovhjemmel til at indhente oplysningerne ligesom det naturligvis har været væsentligt for bankerne at være sikre på, at det var lovligt at videregive disse oplysninger om deres kunders private konti til skattemyndighederne.

Kammeradvokaten blev derfor af Skatteministeriet bedt om at udarbejde en redegørelse, der skulle udrede, om lovhjemlen var til stede. Ifølge redegørelsen var dette tilfældet, og så snart redegørelsen forelå, fortsatte samarbejdet, og bankerne har herefter udleveret samtlige de efterspurgte oplysninger.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her