Forside Politik Kommentarer 2010 Den lave pris på b...

Den lave pris på banklån fortsætter i 2010

25. februar 2010

Nye tal fra Nationalbanken bekræfter, at den lave pris på banklån fortsætter i 2010. Udlånsrenten på udestående lån til virksomheder er således faldet med 0,1 procentpoint fra december til januar. Det betyder, at renten nu er nede på 4,4 procent, hvilket er det laveste niveau i fire år. Se figur 1.

Den lave udlånsrente er med til at hjælpe virksomhederne i en tid, hvor de økonomiske udfordringer er store. Bankernes renter over for virksomheder er faldet 3,0 procentpoint siden november 2008, og det har bidraget til en milliardbesparelse på renteudgifter det seneste år. De store rentebesparelser fortsætter nu ind i det nye år.

Husholdningerne har også fået glæde af en lav rente på banklån. Bankernes renter over for private er således faldet 3,2 procentpoint siden november 2008. Det betyder, at renten nu er nede på 5,6 procent. Den fortsat lave rente er et vigtigt instrument til at sætte gang i det private forbrug og dermed også i dansk økonomi i 2010.

Rentemarginalen, som angiver forskellen på ud- og indlånsrenten, er den seneste måned uændret for både virksomheder og private. Se figur 2. Rentemarginalen er for virksomheder nu på 3,4 procent, mens den for private er på 4,1 procent. 

Figur 1: Renter på bankernes udlån (pdf)

Figur 2: Rentemarginalen på bankernes udlån (pdf)

Kilde: Nationalbanken
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her