Forside Politik Kommentarer 2010 England indfører b...

England indfører bankskat

23. juni 2010

Danske banker betaler allerede det dobbelte i særskat i forhold til den bankskat, den engelske regering netop har besluttet at indføre.

Den britiske regering indfører en skat på britiske banker. Skatten, som opkræves på bankernes balancer, ventes at indbringe omkring 2 mia. pund årligt.

Holdningen, der ligger til grund for at indføre den britiske bankskat er, at bankerne selv skal medvirke til at rydde op efter finanskrisen og tilbagebetale, hvad det har kostet skatteyderne at sikre britiske bankers overlevelse.

Herhjemme er situationen en anden:

- I Danmark har bankerne i modsætning til de britiske allerede selv ryddet op i sektoren via betalinger til bankpakke I og II. Bankpakkerne har ikke kostet de danske skatteydere penge - tværtimod står staten til et stort milliardoverskud alene på bankpakke I, siger direktør i Finansrådet Jørgen A. Horwitz.

Jørgen A. Horwitz peger også på, at danske banker allerede udover bankpakkerne betaler forholdsvis mere i skat, end de britiske banker kommer til.

- Danske banker betaler nemlig allerede en særskat. Til næste år, hvor den engelske bankskat træder i kraft, betaler den danske finansielle sektor mellem 3 og 4 mia. kr. i lønsumsafgift. Det er det dobbelte af, hvad den engelske bankskat ville indbringe overført på danske forhold. Derudover betaler de danske banker gennem bankpakke III selv for afvikling af eventuelle fremtidige nødlidende banker, anfører Jørgen A. Horwitz.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her