Forside Politik Kommentarer 2010 Stabil udvikling i...

Stabil udvikling i udlån til virksomheder og husholdninger

25. oktober 2010

Nationalbankens udlånsstatistik for MFI-sektoren* for september 2010 viser, at penge- og realkreditinstitutionernes udlån til virksomheder har været stabil over det seneste år, jf. nedenstående figur. I september 2010 var udlånet til virksomheder på 1.077 mia. kr., en stigning på 7 mia. kr. i forhold til samme måned året før, hvilket svarer til en årlig vækst på 1 pct.

Figur 1: MFI-sektorens indenlandske udlån, mia. kr. (klik på figuren for at se den i pdf)

MFI_sektorens_indenlandske_udlaan_432_251010 

Udlån til husholdninger har ligeledes været stabil over det seneste år, og i september 2010 udgør udlån til husholdninger 2.331 mia. kr., en stigning på 57 mia. siden september 2009, som indebærer en årlig stigningstakt på godt 2 pct.

Den stabile udvikling i udlån til virksomheder og husholdninger underbygger, at den spæde økonomiske vækst fortsat ikke har forplantet sig i markant stigende udlån, og bankerne afventer derfor fortsat at låneefterspørgslen stiger.

* MFI-sektoren, det vil sige sektoren for monetære finansielle institutioner, omfatter penge- og realkreditinstitutter, andre kreditinstitutter, pengemarkedsforeninger og Danmarks Nationalbank.
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her