Forside Politik Kommentarer 2011 Håb for dansk økon...

Håb for dansk økonomi igen

15. april 2011

Debatindlæg bragt i Børsen 15. april 2011. AF JENS KLARSKOV, Dansk Erhverv, PETER BJERREGAARD, Rederiforeningen, KARSTEN DYBVAD, DI, JØRGEN A. HORWITZ, Finansrådet, CARL AAGE DAHL, Landbrug & Fødevarer og LARS STORR-HANSEN, Dansk Byggeri

Et samlet erhvervsliv vil hermed gerne kvittere for VK-regeringens udspil med en ambitiøs, visionær og helt nødvendig 2020-plan.

Ikke alene vidner regeringens plan om en politisk ansvarlighed - den genskaber også håb for dansk økonomi til gavn for de enkelte familier og for virksomheder på tværs af brancher.

Planen tager livtag med de to hovedudfordringer for dansk økonomi: Vedvarende offentlige underskud, og udsigten til mange år med lav vækst blandt andet som følge af, at vi om få år igen kommer til at mangle arbejdskraft.

Styr på det offentlige »husholdningsbudget« er en helt fundamental forudsætning for, at vi kan sikre vækst og velfærd for alle. Her har regeringen med 2020-planen leveret et klart svar, der lukker hullet i 2020.

Alle må udvise ansvarlighed

Når regeringen i de kommende uger skal forhandle med partierne bag Velfærdsforliget fra 2006, opfordrer vi derfor også alle partierne til at udvise samme ansvarlighed, og møde op til forhandlingerne med et klar svar på, hvorledes opgaven skal løses.

Det er helt afgørende for dansk økonomi, at der genskabes en god balance mellem størrelsen af det private erhvervsliv og den offentlige sektor. Det kræver, at der sættes fokus på øget vækst i den private sektor, hvor virksomhederne gennem større produktion og afsætning kan skabe nye arbejdspladser.

Behov for vækstudspil

Med reformerne i 2020-planen kan Danmark tage det første og helt afgørende skridt til at dække behovet for mere arbejdskraft.

Vi ser dernæst frem til, at det næste skridt tages i den kommende tid med et konkret vækstudspil, der kan være med til at forbedre konkurrenceevnen og produktiviteten.

Nu går de politiske forhandlinger om 2020-planen snart i gang. Og vi vil gerne appellere til, at alle partierne bredt bakker op for at fremtidssikre dansk økonomi. Det gælder Danmarks fremtid.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her